Hard intervalløkt på ellipsemaskin

Intervalløkt på ellipsemaskin passer for alle, og gir effektiv og svært skånsom kondisjonstrening. Og skal du ned i vekt, er det et genialt alternativ.

For når du trener på en ellipsemaskin bruker du mange og store muskelgrupper, noe som gir høyt energiforbruk og høy forbrenning. I tillegg er diagonalgangen og bevegelsene blottet for støt og dermed veldig skånsomt for alle kropper – enten man er tung eller lett.

Denne økten du får av meg i dag har total varighet på cirka 40-45 minutter, og du vil oppleve at den starter lett, øker gradvis og slutter med totalt utmattelse. Det er veldig motiverende og overkommelig for de fleste.

Derfor akkurat denne økten:

 • Du vil raskt i bedre kondisjonsform.
 • Du vil ned i vekt og ha drahjelp fra trening.
 • Det passer glimrende å trene innendørs.
 • Du trenger et skånsomt alternativ til jogging/løping.
 • Du trenger et effektiv alternativ på kondisjonsfronten generelt.
 • Du vil kunne styre intensiteten ut i fra ditt nivå og liker derfor å trene på apparater.
 • Du ønsker en treningsform med gode progresjonsmuligheter.

LES OGSÅ: Øker pulsen så øker forbrenningen også

Slik gjør du:

 • Finn en ledig ellipsemaskin, spør der du trener hvis du ikke finner den.
 • Varm opp i 5 minutter på lett motstand. Du blir litt varm og svett og må puste oftere. Du forbereder kroppen på hard anstrengelse.
 • Intervalldelene: Du skal tråkke på det du klarer, men den første intervallen starter med nokså lav motstand, en liten økning fra oppvarmingsmotstanden. Deretter 15 sekunder «aktiv pause». Så endrer du farten med en liten økning (for eks 0.2 km/t) og løper nye 45 sekunder, etterfulgt av ny aktiv pause på 15 sekunder. Slik fortsetter du. For hvert nye intervall øker du motstanden på ellipsemaskinen med en liten økning. Etter hvert er motstanden så hard at du får opp pulsen og svetten skikkelig. Det skal oppleves som anstrengende siste delen. Du er kun i stand til å svare kort «ja» og «nei» på spørsmål på slutten. Du skal ikke stivne i musklene, men grense mot det. Når du ikke klarer mer og har tilnærmet makspuls, gir du deg.
 • I de «aktive pausene»: Motstanden på apparatet og pulsen skal godt ned igjen, men hold deg i gang med lett tråkking.
 • Etter intervalldelen trapper du ned med lett motstand.

Masse lykke til!

Trine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *