8 ukers komplett treningsprogram – nivå 2

KOmplettnivå2

Er du godt i gang med trening, treningsvant og moden for å komme i enda bedre form generelt – både styrke og kondisjonsmessig? Da må du regne med å sette av en del tid ukentlig. Er du motivert for 5 økter med målrettet trening i uken, vil du kunne få veldig gode resultater på 8 uker. Her får du forslag til et komplett treningsprogram med tre kondisjons- og to styrkeøkter.

Programmet passer for deg som er i gang med jogging og styrketrening, som jogger sammenhengende cirka 45 minutter allerede, og som har vært borti intervalltrening. Videre trener du regelmessig styrke og er motivert for å trene deg sterkere med håndvekter.

Er du nybegynner? Her får du komplett treningsprogram for nivå 1

Det komplette treningsrogrammet er ambisiøst ved at du skal trene så mye som fem økter per uke, enten du fordeler det på fem eller tre dager. Samtidig er det realistisk ved at du bygger sten for sten og motiverende i forhold til at det er lagt opp til videre progresjon.

Vit også at programmet er basert på kjente treningsprinsipper og at du skal ha reelle muligheter for å oppnå generelt god fremgang. Det er viktig for motivasjonen uansett nivå!

Om du klarer å gjennomføre fem dager i uken, får du meget bra effekt og rutiner, og kan være kjempestolt. Om du ikke klarer en del av det, vil det også telle!

Forklaring til programmet under:

  • Du får to alternative kondisjonsprogrammer. Alternativ 1 er det laveste nivået. Sjekk ut alternativ 2 om du er forbi dette.
  • De 3 kondisjonsøktene (1, 3 og 5) finner du forklart uke for uke i selve joggeprogrammet som du leser ved å klikke på linken koblet til økten. Så økt 1, 3 og 5 i oversikten sikter altså til økt 1,2 og 3 uke etter uke i kondisjonsprogrammet.
  • Selve kondisjonsprogrammet sørger for progresjon og fremgang over tid, så din oppgave er kun å følge programmet så godt du kan.
  • Styrkeprogrammene gir kun forklaring på en helkroppsøkt. Du skal altså gjøre det samme programmet over en 8 ukersperiode. Det er helt ok å varierer med andre øvelser om du vil.
  • Progresjon i styrkeprogrammene får du ved å starte med å terpe teknikk i øvelser som er nye for deg. Så snart teknikken sitter inne i en øvelse og du etter hvert blir sterkere legger bytter du til gradvis tyngre håndvekter. Se mer forklaring om hvordan du skal gjennomføre i styrkeprogrammet.
  • Kondisjonsøktene er varierte og representerer alt fra rolig langkjøring med lavere pulsnivåre til hardere intervall med høyere pulsnivåer og til noe et sted i mellom der.  

HER ER KOMPLETT PROGRAM FOR STYRKE OG KONDISJON:

To økter med styrke og tre økter med kondisjon gir god fremgang på begge områder, og er dessuten en kombinasjon som drar deg i riktig retning når du ønsker å holde vekten stabil eller få den ned. Husk næringsrik mat i rette mengder.

PS! Du kan også trene tre dager, ved at du kombinerer kondisjon og styrke to av dagene og har en dag med bare kondisjon.

Klikk på linkene for å få hele programmet til økten!

Økt 1: Kondisjon – «intervall».  Løpeprogram alt 1 eller Løpeprogram alt 2

Økt 2: Styrke – hele kroppen.  Helkroppsprogram med håndvekter 

Økt 3: Kondisjon – «middels hard økt med jevn innsats».  Løpeprogram alt 2 eller Løpeprogram alt 2

Økt 4: Styrke – hele kroppen. Helkroppsprogram med håndvekter 

Økt 5: Kondisjon – «rolig langtur». Løpeprogram alt 1 eller Løpeprogram alt 2

Selv om du er i grei form fra før vil jeg oppfordre deg til å være tålmodig og holde igjen selv om du blir ivrig i disse ukene og får lyst til å gjøre mer. 3 økter med viderekomne joggeøkter er belastende på kroppen, og ny styrketrening krever innlæring av teknikk og gradvis opptrapping. Tar du steg for steg gir det ofte både mestring og utfordring, og dermed varig motivasjon.

Kos deg på veien 🙂

Har du spørsmål så ta kontakt! Jeg vil gjerne også høre fra deg om hvordan det går underveis 🙂

Masse lykke til!

Trine 🙂

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *