Derfor sluttet jeg i VG

Skjermbilde

Ganske nøyaktig ett år er gått siden jeg begynt å gruble – brått og uventet – omkring min jobbsituasjon. Det var allerede noen dager siden øverste sjefen i VG hadde informert om situasjonen mediehuset var kommet i, og hvordan det ville bli fremover. Det tok bare litt tid før jeg innså at dette i aller høyeste grad også handlet om meg, min jobb, hverdag, fremtid, mitt arbeidsmiljø og ikke minst mine muligheter.

Torry Pedersen var veldig tydelig og la ikke skjul på mye tror jeg. Oppfordringen til de ansatte om å tenke seg nøye om var ment til alle. 40 personer skulle nedbemannes, helst ved frivillige ordninger, og de som ble igjen i VG måtte forvente at ting ble annerledes og usikkert. Han tydeliggjorde at det å bli i VG var et like viktig valg å tenke nøye gjennom som det «å gå» med sluttpakke.

Plutselig var jeg i tenkeboksen og begynte og tenke alle senarioer. Jeg var veldig fornøyd med jobben jeg hadde i markedsavdelingen i VG på det tidspunktet. Samtidig så var det viktige sider ved meg jeg ikke hadde fått brukt siden jobben i Vektklubb.no som jeg sluttet i noen år tidligere. Dessuten ble drømmesjefen i markedsavdelingen borte og alles stillinger plutselig usikre. I en uke i strekk klarte jeg ikke tenke på noe annet, og jeg jobbet på spreng for å finne ut av ting og derfra gikk det egentlig bare en vei. Ut av VG hvor jeg hadde vært fra jeg var 16 år.

Bare tre måneder etterpå gikk jeg ut av mitt «andre barndomshjem» med sluttpakke i hånda.

Jeg gikk ikke ut i et sort hull og tenkte at «det skulle bli godt med litt fri» eller nå skal jeg bli husmor. Ekstremt mye var skjedd med meg på de tre månedene. Ikke bare vide tanker i hodet om hvordan det kunne bli utenfor VG, hvilke muligheter jeg hadde og krisemaksimerende funderinger på hva som ville skje hvis jeg forlot jobben min og de fine kollegaene mine. Jeg hadde foretatt meg masse. Tatt kontakt med ulike folk, rådført meg i øst og vest, vurdert, besluttet og satset. Ut av komfortsonen. Ting ble veldig konkret på denne korte tiden.

Jeg var superklar for mitt nye egne firma Treningsglede A/S og lanserte bloggen Trines Treningsglede kun en uke etter siste arbeidsdagen i VG.

Jeg elsker å skrive og bruke ord. Jeg elsker å kommunisere, formidle og inspirere. Jeg elsker treningsfeltet og helsearbeid. Jeg liker å bruke det kreative. Lage innhold som andre har glede av. Skape engasjement. Aller best har jeg det på jobb hvis jeg kan kombinere både redaksjonelt, kommersielt og treningsfaglig arbeid. Det gjorde jeg i Vektklubb.no i nesten 9 år, men drømmejobben ga jeg slipp på et par år før sluttpakkerunden kom opp ved årsskifte i fjor.

Helt utrolig nok fant jeg akkurat nok med guts og landet altså på at ja – jeg kan gå tilbake til drømmejobben. Det er mulig. Jeg kan prøve å skape min egen jobb – med min unike erfaring fra VGs Vektklubb og min sterke jobbmotivasjon.

Overraskende fort hadde jeg en plan for hvordan jeg kunne benytte den gode sluttpakken jeg heldigvis fikk innvilget fra VG til å starte for meg selv. I tett kokkelering med mannen min fant jeg fort en måte jeg kunne kombinere rollen som trener, blogger, profil på sosiale medier og markedsfører og samtidig tjene penger. Jeg besluttet å starte mitt grunderliv i samarbeid med United Influencers og har siden stått på hardt for å bygge meg opp et utgangspunkt som jeg kan bygge videre på – i håp om å kunne leve av det på sikt.

Det tar tid, og det krever sitt, men jeg angrer ikke en dag på mitt valg. Jeg overrasket meg selv da jeg er en trygghetssøkende person som ikke trives så godt med usikkerhet og uforutsigbarhet. Til gjengjeld er jeg veldig tålmodig og sterk mentalt. Det har aldri skjedd at jeg har «lagt meg ned» og blitt der, som er et bra utgangspunkt.

Jeg savner VG og kollegaene mine, men jobbmessig så har jeg gitt meg selv den tilliten og de utfordringene som jeg ønsket, var moden for og hadde drømt om lenge. Jeg liker å tenke at en gedigen tur ut av komfortsonen bare er noe jeg vokser på, uansett hvordan dette ender.

2016 ble totalt annerledes enn jeg så for meg før jul i fjor. Det har vært fantastisk spennende, gøy, lærerikt og utfordrende. Jeg er veldig takknemlig for at dette ble mulig, og kommer alltid til å elske VG.

Tusen takk for følge så langt, dere gjør min nye jobbhverdag superbra, og jeg gleder meg til fortsettelsen og er veldig motivert for å fortsette å inspirere og tipse om trening og ikke minst spre treningsglede 🙂

Nå er jeg superspent på 2017 og kan nesten ikke vente. Så bring it on! 🙂

Takk for det gamle! Ha en fin feiring i morgen.

Klem Trine

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede 

2 kommentarer

  1. Jorunn Sofie Hansen

    Du er en utrolig flott motivator for trening med glede.. Jeg trenger bare litt tid på å komme meg etter en operasjon, men målet er å følge den flotte treningen din om litt.. Ønsker deg et flott år og at du lykkes i de mål du setter deg☀️

    1. Trines Treningsglede

      Så hyggelige ord om meg, tusen takk! Lykke til med å komme tilbake etter operasjon. Gleder meg til å du er «helt med» 🙂 Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *