Hun er det beste bloggforbildet innenfor trening

pia2

I går kveld var jeg på en viktig fest der det ble delt ut viktige priser av viktige folk til viktige bloggere og innflytelsessterke rollemodeller.

Villa Sult var stedet – Institutt for spiseforstyrrelser. Jeg var der fordi jeg som opinionsleder støtter Sunn Fornuft-plakaten og fordi jeg var nominert til Sunn Fornuft-prisen i kategorien Årets Treningsblogger.

Sunn Fornuft-plakaten ble lansert i juli. Sammen har psykiater Finn Skårderud, Kvinneguiden.no/Egmont Publishing, United Influencers, Bonnier og Aller gjort noe smart. De har utarbeidet ti retningslinjer for dem som ønsker å skrive om trening, kosthold, kropp og lignende uten å bidra til økt kroppspress hos leserne sine.

De har gitt oss et konkret etisk verktøy, slik som Vær Varsomplakaten er etiske normer for pressen, og hjelper oss til å bli bedre forbilder gjennom nettet.    

Her kan du les hele Sunn Fornuft-plakaten!

Dette arbeidet er så absolutt i min ånd. Plakaten trengs så sårt. Kroppspresset må minke. Digitale opinionsledere har makt. De fleste vil ha en positiv påvirkningskraft på unge jenter og deres kroppsbilde og idealer, men det er mange feller å gå i på nettet. Og durer man i vei uten bevissthet, kan man spille en stor og uheldig rolle i manges liv. Spiseforstyrrelsene kan fortsette å spre seg.

Det var på høy tid å bli bevisstgjort på dette. Så tusen takk til dere alle dere dyktige initiativtakere for det beste arbeidet! Selv om hovedandelen av mine følgere er godt voksne, så tenker jeg at mitt bidrag i helheten av norske opinionsledere som formidler daglig om trening og livsstil er viktig. Dessuten når budskapet og tilnærmingen min kanskje mange av mammaene til de unge som har en spiseforstyrrelse eller som er på vei til å få det, og forhåpentligvis kan det komme noe godt ut av det.   

 Jeg er uansett så stolt og takknemlig for å få være en del av dette. Og gleder meg til fortsettelsen!

Etter en sterk rekke av unge, kvinnelige, knallgode foredragsholdere (Caroline Willemine Hagelien, Martine Halvorsen og Carina Carlsen) ble historiens første Sunn Fornuft-priser delt ut til bloggere i ulike sjangere – som har utmerket seg spesielt når det gjelder å være sitt påvirkningsansvar bevisst.

For meg henger akkurat denne prisen veldig høyt. Hun som vant prisen for Årets Treningsblogg fortjente den veldig og er mitt nyeste forbilde. I fortsettelsen skal jeg strekke meg etter

PIA SEEBERG

piasunnfornuft

Gratulerer Pia – du får det til! Du formidler treningsglede forbilledlig. Det gjør godt for mange og du betyr mye for unge kvinner. Du har også en posisjon i media og søkelyset rette nok mot deg til at du kan bane vei for andre publisister, slik at vi også kan bli bedre på måten vi formidler og påvirker andre med innholdet vårt. Dette blir topp – stå på videre! 

Årets hovedpris gikk til Kristin Gjelsvik, som står bak bloggen styleconnection.no.

Dette skrev juryen:

«Vinneren av Årets Sunn Fornuft pris har engasjert seg sterkt mot skjønnhetspress hos unge jenter generelt og mot kosmetiske inngrep spesielt. Hun brenner for at selvtilliten til unge mennesker ikke skal defineres ut i fra hvor store lepper de har, hvor stor rumpe de har, eller hvordan de ser ut. Vinneren viser hvilke muligheter som ligger i å påvirke positivt i en blogg. Hun gir andre bloggere noe å strekke seg etter.»

Her er alle Sunn Fornuft-prisvinnerene 2016:

  • Sunn Fornuft-prisen (hovedprisen): Kristin Gjelsvik (styleconnection.no)
  • Årets Treningsblogg: Pia Seeberg (piaseeberg.no)
  • Årets Moteblogg: Stine Steen (stinesteen.no)
  • Årets Matblogg: Maria Marisol (bymariamarisol.blogg.no)
  • Årets hederlige omtale: Caroline Ingebrigtsen (carolinesverden.no)  
  • Årets Beste innlegg: Lisa Skaar Næss (lisaskaar.wordpress.com)

Gratulerer alle sammen! Det jeg burde gjort for lengst og som jeg skal gjøre i dag er å printe ut plakaten og henge den opp på kontoret mitt 🙂 Så er det bare å jobbe på, stå opp for det man tror på, stole på seg selv og gå ut av komfortsonen og tenke en ekstra gang på hvordan det man vil formidle kan oppfattes av leseren 🙂

Og hjelp meg gjerne – hvordan kan jeg bli en bedre blogger?

Ha en topp dag! 

Trine 🙂

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *