Ballen ruller og jeg blir stadig sterkere

ss9

Jeg er så heldig nå at helsen har tillatt meg å trene omtrent akkurat som jeg vil i snart fire måneder. De siste 12 ukene har jeg notert daglig i treningsdagboken og det er helt klart en tilfredsstillelse å se svart på hvitt at styrken bare har økt og økt. Alle de viktige muskelgruppene har blitt stadig sterkere. Og det samtidig med at jeg har satt personlig rekord på løping.

Ballen ruller og jeg har det rett og slett bedre på grunn av at jeg blir i stadig bedre fysisk form.

Styrken gagner helsen, kroppssammensetningen, formen – og humøret!!! Hurra!

Som utrent eller etter en lengre pause fra styrketrening er det ikke noe uventet at man opplever store fremskritt de første månedene med trening, og det er jo en stor motivasjon som man kanskje trenger ekstra sårt når man ikke «er trent» men «prøver å bli trent». Det som er uventet og gledelig for meg er at jeg har vært frisk i fire måneder i strekk!!!

trinetrening

Selv om det er gøy å se i boken at man har trent regelmessig og riktig over tid, er det aller deiligste dog å kjenne selv på kroppen at muskelmassen begynner å ta over plassen fra det overflødige fettet. Og ikke minst at kroppen rettes opp, muskelplager reduseres og hverdagskrav virker lettere. Det er også kjempegøy å kjenne at man blir flinkere og sterkere på trening, at styrken drypper over på evnen i andre aktivitetsformer.

Å bli generelt sterkere er fortsatt et hovedmål jeg har. Og i april satte jeg meg noen konkrete mål for styrken i tre sentrale øvelser – som jeg skulle nå innen 1. september. Jeg testet meg i starten av treningsprosjektet for å vite hva som var utgangspunktet mitt og for å kunne lage realistiske mål.

LES OM MÅLSETTINGEN HER: Bli med å komme i form

Etter at sykdom over tid styrte for mye av kontinuiteten og resultatene, nådde jeg ingen av målene innen 1. september. Etter den erfaringen har jeg kuttet ut å jobbe mot en konkret måldato nå. Jeg la det fra meg og har bare fokusert på å trene lystbetont, effektivt og regelmessig. Jeg erfarte at en måldato man ikke rekker kan virke mindre motiverende enn resultater som blir litt og litt bedre og plutselig er så gode at du har nådd målene du satte deg.

Målrettet trening uten deadline fungerer best for meg nå.

Nå er jeg likevel klar for å teste meg igjen for å se hvor disse fire månedene har tatt meg på styrkedelen, og jeg er spent på hvordan jeg ligger an i mine utvalgte test-øvelser – nemlig knebøy, hang-ups og planken.

codlingweb-4365

Innen jul skal jeg ha testet meg i alle tre øvelsen. Jeg kommer tilbake til hvordan det går.

Enn så lenge fortsetter jeg å trene styrke på hele kroppen to til tre ganger i uken, og jeg prioriterer testøvelsene eller muskler knyttet til disse hvis julestria klemmer inn tiden. Jeg er litt sulten på å «sjekke ut» målene innenfor styrke også.

Før jeg begynner å sette meg nye mål for formen og treningen skal jeg nå alle delmålene jeg satte meg innledningsvis. På den måten skal jeg beholde fokuset på det som var og er viktig for meg. Med dedikert fokus er det større sjanse for å realisere drømmene og ikke minst oppleve mestring og glede.

codlingweb-4294

Det gjelder ikke å gape for høyt – heller ikke når ballen begynner å rulle…

Tusen kortvarige mål som ikke nåes gir ingen god følelse. Å jage videre etter nye mål gjør det vanskelig og trene og leve i nuet. Jeg durer jo på uansett med fysisk aktivitet fordi jeg er så glad i det – både styrke- og kondisjonstrening.

Jeg skal ikke si at det var festlig å ha tapt masse form etter svangerskapene og keisersnittene, kjenne seg svak, og føle at jeg begynte på «scratch» med trening, men det har da vitterlig noen fordeler og positive sider og trene seg opp også. De skal jeg komme litt mer tilbake i et senere innlegg.

Nå håper jeg din trening går bra? Og ta kontakt om du har noe på hjertet! Det er ikke alltid jeg får svart med en gang, men jeg svarer alle 🙂

Riktig god søndag!

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *