Min topp 5 favorittmat «på farta»

matifarta

For meg som er mye på farta, aktiv med trening og en travel småbarnsmamma er mat som er både lettvinn, sunn og ferdig tilberedt verdt å betale for.

Gjennom dagen har kroppen ulike behov ernæringsmessig og jeg har etter hvert fått mine favoritter som jeg tyr til før, under og etter trening, samt til lunsj og mellom slaga.

Du kan lese mer om hvorfor jeg tyr til de ulike produktene når under hver favoritt.

Her er mine fem favoritter «på farta»: 

DRIKKEYOGHURT – en time før trening

matfarta1

Før trening trenger kroppen et karbohydratrikt måltid med noe protein, og moderat med fett og fiber slik at magen for «ro» under treningen. Dersom jeg ikke spiser et større måltid 2-3 timer før trening, tyr jeg til noe ”lettere” cirka en time før trening. Min nye favoritt da er frokostdrikken fra Synnøve Finden fra serien Early Bird som jeg bare kan helle i meg med en hånd for eksempel i bilen når jeg skal fra a til b. Den består av drikkeyoghurt, frukt og korn, er frisk og har helt grei smak.

BANAN – ved lang treningsøkt

matfarta5

Når jeg trener mer enn en time, som kan skje hvis jeg løper rolig langkjøring i marka, går på langrenn eller trener litt styrke etter 75 minutters dance step, kan kroppen ha behov for noe påfyll av raske karbohydrater under trening. Da er jeg tilhenger av en banan som går fort å fortære.

YT – etter trening

matfarta4

Rett etter trening er musklene ekstra mottakelige for ny næring, og jeg trenger en miks av raske karbohydrater, proteiner og væske. Dette leverer Yt restitusjonsdrikk fra Tine. Jeg synes både kakao-, jordbær- og bananvarianten smaker godt. I tillegg er den lettvint år jeg er på farta da den tåler å ligge i treningsbaggen i romtemperatur en stund. Et produkt som gjør treningshverdagen enklere – som jeg synes det er verdt å betale rundt 20 kroner for.

BAMA BEGERSALAT som lunsj i farta

matfarta2

Til lunsj liker jeg å få i meg en del av dagens anbefalte dose med grønnsaker og jeg spiser konsekvent en av begersalatene fra Bama når jeg er på farta i lunsjen. Alle variantene er både gode og friske, og  ikke minst spiseklare. Lettvint og sunt – i like. Jeg kan også ty til disse hvis jeg har det travelt og lite tid til å tilberede salat til lunsj.

NØTTEPOSE – mellom slaga

matfarta3

En halv eller hel pose med en miks av nøtter og tørket frukt kan gå med litt og litt på aktive dager hvor jeg er mye på farta. Den passer når man trenger litt energi her og litt der og det går mer tid mellom hovedmåltidene enn optimalt. Nøtti Frutti inneholder usaltede nøtter og tørket frukt og er både sunt og godt. Miksen metter og gir fornyet energi inntil du får spist et skikkelig måltid. En håndfull er dog nok av gangen, for nøtter generelt er veldig energitett.

♥♥♥♥♥

Håper dette var nyttig for deg! 🙂

Har du tips til genial, sunn mat «på farta» så del gjerne med oss andre.

God lørdag da 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *