5 «hold vekten»-tips til julebordssesongen

sko1

Å «straffetrene» etter man har spist god mat, nytt alkohol eller overdrevet i matveien, er jeg ikke en pådriver av. Trening skal være noe positivt som står på egne ben og ikke et selvpåtvunget middel man bruker for å slette dårlig samvittighet dagen derpå.

Samtidig ser jeg ingen grunn til at ikke voksne, friske og helsebevisste skal kunne trå til og være ekstra flinke til å bevege seg mer i en avgrenset periode for å kunne nyte litt ekstra av god mat og drikke uten å få dårlig samvittighet eller gå opp i vekt.

Fremover hvor hyggelige anledninger står i kø kan du vente deg å bli servert julemat, gløgg, kaker og snacks. Skal du unne deg litt her og der så øker lett kaloriinntaket og det er fort gjort å legge på seg lenge før julehøytiden i det hele tatt har begynt. Hvis du har et ønske om bedre form, og stabil eller lavere vekt, så kan en liten bevisst økning av fysiske aktivitetsnivået for en periode være smart. Da øker du forbrenningen og dermed gjenbalanserer energien til tross for en periode med ekstra utskeielser.

For å unngå «straffetrening» i julebordssesongen kan du jo snu på det og heller tenke «trene først – så nyte julebord». Eller enda bedre – leve sunt og aktivt hver dag og nyte den førjulshyggen som omringer deg naturlig – uten å tenke på kropp og helse.

Er du interessert i å bli med i online styrketrening med Trines Treningsglede? BLI MEDLEM HER 

Sjekk ut «online MAMMAtrening» og andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

Hvordan øke aktivitetsnivået i julebordssesongen? Få 5 tips under bildet!

sko2
  1. Joggesko i vesken. Begynn å gå til og fra jobb og bruke bena mer. Hverdagsforbrenningen øker straks. Stikk et par joggesko i væsken så du også kan gå til og/eller fra julebordet. Det verste som kan skje er at folk synes du er sporty. Gå minst 30 minutter hver dag.
  2. Lave pensko. Dans deg gjennom desember. Velg lave pensko eller kast skoene og ta dansegulvet så fort anledningen byr seg. Kanskje du både beveger deg mer og drikker og spiser mindre?
  3. Intervall-lek. Snik inn høy puls når du likevel leker med barn eller tantebarn, for eksempel i ake- eller alpinbakken. Å stå på ski eller ake ned og gå fort opp gjentatte ganger kan fort bli en liten intervalløkt hvis du er en offensiv voksen og ikke en passiv.
  4. Unn deg ekstra trening. Sett deg et mål om å lure inn en ekstra treningsøkt hver uke i november og desember eller dersom det er vanskelig å trene oftere enn du gjør i dag, dra en økt hver uke ut i tid. Utfordre deg selv til å holde ut lengre i kondisjonsøkten eller kombiner styrke og kondisjon og få en ekstra effektiv økt.
  5. Gå en tur dagen derpå. Du trenger ikke mase ut på trening etter julefesten, men gjør det til en regel at du går deg en tur og får frisk luft. Det gjør godt der og da, og bidrar til å holde dine fysiske aktivitetsvaner i gang uansett hva som skjer på hyggefronten.

Noen tiltak her som passer for deg i november og desember? Som virker overkommelig i ditt liv? Husk at alle monner drar!

Nyt fredagen da 🙂

Trine 🙂

Følg meg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook  og Instagram!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *