Redd for å drite deg ut?

codlingweb-4400

Kvier du deg for å gå på treningssenter? Redd for å drite deg ut – gjøre noe teit eller feil? Ikke se like trent ut som de andre? Slite med å finne frem? Vite hva du skal gjøre? Skille deg ut på klesfronten?

Jeg skal ikke si at det er feil å føle på dette. Og det er ikke bare enkelt å finne seg til rette. Omgås man og trener sammen med andre er det kanskje også vanskelig å stenge dem ute, unngå å sammenligne seg og ikke bry seg. Jeg forstår at man kan synes det er flaut.

For man kommer tett på andre. Å trene – og styrke spesielt – handler jo om å utføre noe på en riktig måte og på et treningssenter så vil jo det man gjør synes godt for andre. Og mange rundt er kunnskapsrike og vet hvordan ting skal gjøres og se ut.

Og som en komiker på Latter nylig sa det så treffende så er det mange av de som er på treningssenter som er «ferdig trent» fra før. Er man utrent eller nybegynner kan det være et formmessig gap til mange av de som trener rundt.

Et treningssenter har dessuten ofte et bredt tilbud og du kan velge og vrake i både kondisjons- og styrketreningsutstyr. Det utfordrende med dette kan være å velge og finne frem, og det innebærer innimellom at du må lete litt rundt, spørre folk eller ansatte, prøve og feile, osv.

Innenfor individuell styrketrening har vi uendelig mange øvelser som hver og en skal utføres på en bestemt måte. Er man uerfaren, prøver noe nytt eller bare er rusten, er det ikke sikkert man vet hvordan man skal gjør det, selv om man vet hva man vil oppnå. Det kan føles usikkert og fomlete.

Du vil også finne folk som kler seg for å se bra ut på trening. Mange i kule treningsklær som kanskje hjelper på motivasjonen og treningsgleden. For tiden følger mange shape-trenden, de bruker treningsklær som former, løfter og holder inne. Det er også i tiden med god kvalitet, komfort og å mikse freshe treningsantrekk. Om man selv ikke går rundt i matchene nye klær fra topp til tå, men tar det man har, er det store sjanser for at man ikke ser ut som alle andre.

Til sammen kan det være litt å leve opp til, litte å passe inn og ta seg ut i.

Men du driter deg uansett ikke ut!

Ikke bruk mye energi på dette. Ikke bruk det som en unnskyldning ovenfor deg selv til å bli hjemme. Ikke la det hindre deg i å komme i form. Det er ikke noe vits!

Vet du hvorfor?

Folk ser deg ikke. Folk bryr seg ikke. De har nok med seg selv. Folk konsentrerer seg. Er i sin egen boble. Har hastverk. De trener. Folk hører på musikk og og leser på mobilen i pausene. De skal gjøre sitt på trening og så skal de haste videre. De skal i form tross tidsklemma.

Og hvis jeg tar feil – hvis enkelte skulle se deg, observere deg, mene noe om deg, dømme deg, synes du er teit – who cares??? Det betyr da vel ingen ting hva vilkårlige måtte synes og mene om din teknikk eller kropp, eller om hva du knoter med eller kler deg i?

DU TAPER om du tror andre gir deg nevneverdig med oppmerksomhet på trening og lar dette hindre deg i å trene, og ta vare på helsen og kroppen din.

Uansett hva målet ditt er – så lenge du vil komme i bedre form med trening og fysisk aktivitet har du noe på treningssenteret å gjøre – det bør du ikke la noe ta fra deg. Så lenge du følger «reglene» og tar hensyn til andre så passer du inn.

Så gjør det du kan for å bli mer sikker og for å føle deg mer hjemme. Bruk de ansatte for det det er verdt, be om omvising, still de spørsmålene du har osv. Kunnskap gir trygghet!

Lykke til! 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *