Frem med broddene – opp med farten og forbenningen

brodder1

Hei, først og fremst tusen takk til alle som har blitt medlemmer av Trines Treningsglede online styrketrening denne uken. Veldig stas. Og bortsett fra to personer så har alle valgt abonnement, så det er veldig spennende tider fremover dere! Vi har noe langsiktig gående faktisk.

Fra innetrening til brodder og traving ute. Jeg overhørte en sykepleier i garderoben på trening fortelle sin venninne at antall akuttpasienter med bruddskader hadde skutt i været på legevakten den siste uken. Huff så kjipt! Og klassisk. Vinteren kom. Hukommelsen gikk. Vi trasker i vei uten vintersko og avpasset gange og tryner så det synger etter. Vi må bare gjennom det, eller skal vi bare ta frem broddene først som sist?

Brodder3

Brodder er ikke bare til for at besteforeldre eller andre skal gå trygt og unngå å falle og slå seg. Brodder er simpelthen også et enkelt og genialt hjelpemiddel for å kunne bevege seg oftere og raskere selv om det er glatt. De kan bidra til at du går like mye om vinteren som om sommeren.

Å bruke brodder kan altså gi både økt aktivitetsmengden, økt intensitet og dermed økt forbrenning, i tillegg til trygghet. Husk alle monner drar! 

Gjennom årene og svangerskapene har jeg anskaffet meg både brodder, piggsko og vinterstøvler med pigger. Jeg bruker alle til ulike ting!

Broddene velger jeg når jeg er forfengelig og vil ha på de skoene som passer best til antrekket, typisk når jeg skal være fin og gå fra a til b. Brodder kan enkelt tas av og på og gjør turen trygg uansett type sko.

Brodder finnes i mange varianter og merker, og mange egner seg ved løping. Å løpe på vinteren uansett føre og underlag gir en stor frihet, god form og flotte opplevelser. Riktige løpebrodder er derfor en god investering for deg som er en vinterløper.

Om du ikke har brodder fra i fjor, er det en enkel ting å skaffe seg i en vanlig skobutikk eller på nett, for eksempel. Enten du skal gå eller jogge med dem er det lurt å forhøre deg om broddenes egenskaper og helst bør du prøve å gå med dem.

Det viktigste å tenke på når du kjøper brodder:

  • At broddene er enkle og praktiske å ta av og på.
  • At broddene har pigger både foran og bak.
  • At skoene med broddene på kjennes gode ut å ha på og gå med.
  • At broddene sitter fast på skoene du skal bruke og ikke sklir til siden eller helt av.

Piggskoene er også et bra alternativ når du skal trene ved å gå eller jogge, og ikke har tenk deg inn noe sted på veien. Mine piggsko er en blanding av jogge- og terrengsko, men jeg bruker de kun når jeg skal gå raske turer. De har også vært geniale å gå på trilletur med. De gir godt feste og fraspark, og får meg til å føle meg veldig trygg, men selve skoen sitter ikke godt nok på foten til at jeg løper med de.

Å pigge opp egne, gamle, gode joggesko er et alternativ jeg kommer til å velge fremfor å kjøpe nye og bedre løpepiggsko. Da er jeg garantert sko som passer meg godt og det blir billigere med gjenbruk.

Pene, varme vinterstøvler med justerbare pigger finnes også. Slike fant jeg uten at jeg kjente til det på G-sport for noen år siden. Så det må jeg dele med dere. De er fantastiske! Piggene er festet under de grove sålene og bare vippes fremover eller bakover ut i fra om jeg vil ha pigger eller ikke. Jeg bruker de når jeg skal være både fin, varm og ta aktive valg på glatte dager. De egner seg spesielt godt når jeg også skal innom butikker, kjøpesentre eller kafeer på veien. Det er bare å vippe piggene inn og ut.

Brodder4

Jeg hater å gå stiv, anspent, sakte og med museskritt – enten jeg mosjonere, trener eller skal et sted. Da hadde jeg heller tatt banen, bussen, bilen eller annet – om jeg ikke hadde piggene mine.

Pigger er derfor en gave du også bare må gi deg selv om du ikke har gjort det alt. Steget blir tryggere, fastere, raskere og du kan fortsette med sterke fraspark og effektive transportetapper, turer og økter.

Ikke noe å vente på!

God piggete tur!

Hilsen Trine 🙂

Håper forresten å se deg på livetrening i kveld – timen passer for alle – så velkommen skal du være!

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *