Trines Treningsgledes gå- og løpeprogram – oversikt!

Et treningsprogram kan gi deg motivasjon til å komme i gang, holde i gang samt få deg i god form. Alle kan ha nytte av mine kondisprogram uansett utgangspunkt – du finner alle lenger ned i innlegget her; gåprogram, joggeprogram og sykkelprogram, samt løpeprogram mot 5- , 10- og 21 km løp (halvmaraton). 

ALLE PROGRAMMENE ER SMARTE, SKADEFOREBYGGENDE OG VELDIG MOTIVERENDE!

Følger du et ferdig opplegg som noen andre har tenkt ut til deg, er det stor sjanse for at du gjør treningen på en liten annen måte enn du ellers ville ha gjort, noe som kan gi både motivasjon og fremgang. Og når programmet er utarbeidet etter faglige treningsprinsipper er det store sjanser for at får økt treningseffekten betydelig om du følger det.

Blant kondisjonsprogrammene på Trines Treningsglede, finnes flere ulike gå-, jogge og løpeprogram, med ulik vanskelighetsgrad. Samt ett sykkelprogram. Du finner et program som passer enten du er helt utrent, går fra før men vil få mer ut av turene, vil begynne å jogge, har jogget litt fra før, eller er en erfaren eller regelmessig jogger som vil ta formen til nye høyder.  

HER ER 8 ULIKE GÅ- OG JOGGEPROGRAM – FINN DET SOM PASSER

PS! Du finner 8 ukers sykkelprogram for nybegynnere også nederst på listen

GÅPROGRAM

8 ukers gåprogram del 1

Passer for deg som er utrent, inaktiv og uvant med å gå. Du vil gå deg i form, bedre kondisjonen og kanskje også gå ned i vekt. 

8 ukers gåprogram del 2 

Passer for deg som om går turer allerede, er vant til å være i fysisk aktivitet, som har lyst til å få mer kondiseffekt og bedre form ut av tiden du legger ned i gåing.   

6 ukers «kom i gang»-program etter covid

Passer for deg som skal komme i gang med trening etter covid 19. Du får konkrete økter foreslått dag etter dag, uke for uke, i seks uker.

JOGGEPROGRAM

8 ukers joggeprogram for nybegynnere – del 1

Passer for deg som er utrent eller uvant med jogging som treningsform, og som vil komme i gang med jogging, bedre kondisjonen og få faste vaner.

8 ukers joggerogram for nybegynnere – del 2

Passer for deg som er i gang med jogging og regelmessig trening allerede og som vil løfte joggeformen og kondisjonen et hakk videre. 

8 ukers joggeprogram for nybegynnere – del 3

Passer for deg som allerede har blitt en jogger, er vant med intervall og løper 45 min jevnt allerede. Du vil holde joggevanene og få videre fremgang og kondiseffekt.

LØPEPROGRAM

8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister – del 1 

Passer for deg som er en rutinert jogger fra før, trener intervall og løper sammenhengende i 60 min allerede. Du ønsker å gjøre mer ut av løpingen og komme i enda bedre løpeform. 

8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister – del 2 

Passer rutinerte løpere, godt trente mosjonister som driver med intervall og løper sammenhengende i 80 minutter. Du vil ta løpingen til nye høyder og fortsette de gode løpevanene.

8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister – del 3 

Passer løpere som har trent mye og varierte løpeøkter, inkludert intervall og som løper sammenhengende i 90 minutter. Du elsker å løpe og vil ta løpingen enda et skritt videre.  

TRENINGSPROGRAM TIL LØP

10 ukers løpsprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 1

Passer for deg som er utrent eller uvant med jogging som treningsform, som vil jogge deg i bedre form og delta i et 5 eller 10 kilometers løp om rundt 3 måneder eller mer. 

10 ukers løpsprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 2

Passer for deg som er i gang med regelmessig jogging/løping allerede, som vil løfte joggeformen ytterligere og delta i et 5 eller 10 kilometers løp tre måneder frem i tid eller mer.

10 ukers løpsprogram mot 5 og 10 km løp – nybegynnere del 3

Passer for deg som har blitt en løper og som vil opprettholde løpevanene, få videre fremgang og økt prestasjon i et 5 eller 10 kilometers løp tre måneder frem i tid eller mer.  

1o ukers løpeprogram til halvmaraton (21 km)

Passer for deg som har blitt en løper, vil opprettholde løpevanene, få videre fremgang og delta i et halvmaraton. Du bør kunne jogge rundt 10 km sammenhengene fra før, er vant til intervalltrening, og klar for å legge ned betydelig innsats for å løfte kondisjonsformen og løpeformen ytterligere.

SYKKELPROGRAM

8 ukers sykkelprogram for nybegynnere del 1

Passer for deg som er nybegynner på sykling som treningsform, som trenger hjelp til å komme i gang med målrettet sykling og få mer effekt av syklingen i dag. 

Sjekk gjerne også ut en supermotiverende intervalløkt på mølle HER!

Har du ønske om treningsprogrammer innenfor andre aktiviteter? Tips meg!!!

Her kan du se oversikt over alle STYRKEØVELSENE på bloggen med veiledning i tekst og bilder

Hilsen Trine 🙂

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede           

1 kommentar

  1. Sissel salhus

    8 ukers løpeprogram.for nybegynnere..Har jogget en del di siste årene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *