Slapper av med god samvittighet

Slapperavsofa

Jeg får av og til noen velmenende og omsorgsfulle kommentarer om at jeg ikke må overdrive treningen. Jeg forstår det godt.

Både venner, kjente og følgere som får med seg en del av blogginen min og tilstedeværelse på sosiale medier kan fort sitte igjen med et inntrykk av at trening dominerer livet mitt fullstendig, selv om dere egentlig vet bedre.

Jeg trener jo helt klart mye, men bildet man får av personer og andres liv gjennom nettet blir aldri helhetlig og representativt for virkeligheten. All den tid jeg hviler og koser meg eller gjør andre ting blogges det lite om.

At jeg trener mer enn de aller fleste er naturlig. Trening, turer og friluftsliv er en stor hobby og interesse jeg alltid har hatt og i tillegg er trening en del av jobben min. Bloggen er jobben min, den handler om trening.

Man må huske på at jeg driver en ren treningsblogg. Jeg bruker meg selv i (det faglige) innholdet jeg skaper. Jeg publiserer innlegg hyppig (hver dag!) og skaper aktivitet på facebook-siden flere ganger om dagen. Ikke fordi jeg har stort eksponeringsbehov, det er en mediestrategi for å nå ut med budskapet og innholdet jeg skaper til flest mulige av dere.

I motsetning til mange treningsbloggere som ender opp som livsstilsbloggere, skriver jeg i liten grad om andre ting i livet mitt. Jeg velger å holde meg til trening som tema. Da vil bildet lettere bli skjevt og mangelfullt fordi jeg er en blogger/person og ikke en avis/et blad.

Om man føler at man vet hvordan det går med meg generelt ved å følge bloggen og facebook-siden min, så tar man feil.

For meg som for alle andre handler livet om veldig mye annet enn trening. Følelseslivet, alt det praktiske, arbeid, fritid, hvile…Døgnet mitt også fylles med morgenstress og kos, spising, jobb, treffe venner, barnas aktiviteter, barneoppdragelse, husarbeid, matlaging, kjærlighetsliv og drama, oppvekst og familie, klesvask, søppeltømming, turer til Fretex, handling, juleforberedelser, slange seg i sofaen, kose seg med vin osv. 

trinevin

En time med trening er ikke mye sammenlignet med de 23 timene jeg er i ro, snarere er det anbefalt av Helsedirektoratet. Jeg trener som oftest rundt en times tid, og av og til kun 30 minutter eller nærmere 90 minutter. I de andre timene sitter jeg mye stille i bil, foran pc, ved matbordet, i sofaen og nede på gulvet sammen med barna mine, eller ligger i sengen.

Jeg slapper også godt av. Jeg trenger det og jeg nyter det veldig. Det er rett og slett utrolig viktig for livskvaliteten og ikke minst helsen!!!

Jeg er også lat, slapp, sigen og sliten.

Når kroppen får roe ned blir det automatisk mer rom for andre og roligere aktiviteter som tillater mer nærhet med de rundt meg, deltakende lek og omsorg for barna, lesing av aviser og annen hjernestimuli, å se viktige eller mindre viktige ting på tv eller bare se ut i luften og tenke og føle. Det er viktig og fint!

Men jeg kunne helt klart gjort mer av avkoblende aktiviteter…

avkobling

Når det gjelder nødvendig hvile i treningen, så forholder jeg meg nøye til rådet om å la det gå 48 timer mellom hver gang jeg trener en og samme muskelgruppe. Ellers har jeg bevisst stor variasjon i aktivitetene jeg bedriver i løpet av en uke slik at kroppen belastes og avlastes ulikt.

Etter hard test i går har jeg hatt hviledag i dag. Jeg har ikke noe problemer med å se for meg flere hviledager, tvert i mot, jeg har nok andre ting jeg også vil bruke tid på.

Tiden flyr så sykt fort om dagen, nå er det jammen meg helg igjen og gjett om jeg elsker fredagskveldene når roen senker seg fullstendig. Det er tid for å slappe av og kose seg!

God fredag alle 🙂

Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *