10 grunner til å gå langrenn

langrenn

Langrenn er en overlegen aktivitetsform spør du meg og gjør vinteren til en bedre årstid. Har du skiforhold innen rekkevidde må det bare nytes.   

HER ER MINE 10 VIKTIGSTE GRUNNER TIL Å GÅ LANGRENN:

Høy forbrenning: Du aktiverer mange og store muskelgrupper i kontinuerlige bevegelser. Langrenn gir dermed et meget høyt energiforbruk om du går jevnt, og bidrar positivt for en som skal ned i vekt.

Sterkere i hele kroppen: Du får utholdende styrketrening i både overkropp og underkropp, nærmere bestemt bena, setet, ryggen, magen, armene og skuldrene.

Rumpetrening: Hvert fraspark er som en repetisjon i en rumpeøvelse. En sterk rumpe er både sunt og flott. 

PS! I MORGEN KVELD ER DET FORRESTEN GRATIS STYRKETRENING LIVE MED MEG PÅ FACEBOOK-SIDEN TRINES TRENINGSGLEDE!!! SE MER INFO NEDERST I DETTE INNLEGGET 🙂

LES OGSÅ: Styrkeprogram for langrenn

Effektiv kondisjonstrening: Å gå på langrenn med ok teknikk gir høy puls og dermed har god effekt på hjertet, hjertemuskulaturen og oksygenopptaket. Aktiviteten kan gjøres både som rolig langkjøring, hard intervall og noe i mellom, slik som andre treningsformer.

Snill trening: Samtidig som langrenn aktiverer mange muskelgrupper gir det ingen støt eller belastning på ledd, og er dermed skånsomt, også for overvektige. Dermed er det en aktivitet man kan gjøre ofte.

Naturopplevelse: Langrenn gir deg en fantastisk nærhet til skog, fjell og vinterlandskap. Frisk luft, flott utsikt, solnedgang og godt føre, kan gi uforglemmelige opplevelser mens du bruker kroppen.

langrenn3

Sosialt: Langrenn er hva man gjør det til. Man kan fly avgårde og med milsluking som hovedmål, da kan man like gjerne gå alene. Men å labbe i vei sammen med andre er jo også svært vanlig, veldig hyggelig og egnet.

Progresjonsmuligheter: Trener du på ski så blir du bedre på ski. Og etter hvert teknikken blir bedre og du får bedre kondis og skistyrke, er det lettere å gå fortere og dermed få enda bedre utbytte, både i form av enda høyere kaloriforbruk og bedre form.

Nyttig i hverdagen: Å gå på ski krever at muskler og ledd samspiller og koordineres. Balansen og kjernemuskulaturen utfordres. Kroppen får ulik belastning i variert terreng, og den utholdende styrken din øker. Alt dette kommer deg til gode i dagligdagse gjøremål.

Passer for alle: Langrenn som mosjonsform er barnevennlig og som treningsform passer den for alle, uansett alder, kroppsvekt, kroppsform, fysisk form, genetisk utgangspunkt og sosial klasse og tilhørighet. Du begynner med det utgangspunktet du har og går deg bedre, enten ved å prøve og øve, eller ved å få instruksjon av noen som kan lære deg teknikken.

langrenn4

Sist men ikke minst vil jeg fremheve den sinnsykt gode følelsen det er å komme hjem og eller inn på hytta etter en skitur!

Tine opp, dusje seg varm, på med tørre koseklær og raggsokker, appelsin og kaffe, tenne i peisen og slappe godt av. Ingen ting slår dette – virkelig ingen ting. Og en langrennstur først må til for å oppnå denne følelsen. Men den trenger ikke være veldig lang for det. Men jeg liker å kjenne at jeg har brukt kroppen og fått litt roser i kinnene.

Fikk du lyst til å komme i bedre form med langrenn i vinter?

Ja takk spør du meg 🙂

PS! I MORGEN KVELD (ONSDAG) ER DET GRATIS STYRKETRENING LIVE MED MEG PÅ FACEBOOK-SIDEN TRINES TRENINGSGLEDE!!! Velkommen til helkropps styrkeøkt i kveld klokken 20.30. Økten passer for alle og varer i 30 minutter. Du trenger håndvekter. Tren hjemme i din egen stue etter instruksjon fra meg. Sees vi?

Trine 🙂

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *