Pille i stedet for trening?

Pille

Det er udiskutabelt at fysisk aktivitet gir store helsemessige gevinster og er positivt for formen og vekten. Mosjon og sunn trening har ingen negative effekter.

Rådet for voksne er å være i fysisk aktivitet i minst 30 minutter daglig, for unge er det 60 minutter. Følger du det og bruker musklene dine reduserer du risikoen for en rekke uønskete tilstander og sykdommer som overvekt/fedme, sukkersyke, hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, benskjørhet, kreft i tykktarmen og depresjoner.

Men tenk deg senarioet at forskere fant frem til visse stoffer vi kan spise som fører til økt utholdenhet, økt styrke og gunstige helsemessige effekter uten trening, og at du kunne kjøpe det som en reseptfri pille på apoteket. Ville du valgt det?

Med denne pillen kommer resultatene uten at du gjør noe. Du kommer i gradvis bedre form generelt og blir både sterk, stram og mer utholdende. Du må bare huske å ta pillen din hver morgen og spise sunt.

Pillene gir ingen bivirkninger og kan benyttes resten av livet.

Men pillen har visse mangler, sammenlignet med det å mosjonere eller trene. Jeg vil si vesentlige mangler. Du får ikke effekter som treningsglede, naturopplevelser, bedre selvtillit, endorfinkick, treningsrus, sosialt miljø og den avslappende følelsen etterpå. Med pillekuren vil du ikke oppleve følelsen av lykke, økt livskvalitet, mer overskudd, mindre stress og bedre humør som trening kan gi. Pillen har heller ikke den effekten at du føler deg vel hver gang du har tatt den.

Til tross for treningens mange positive effekter også rundt selve økten finnes det nok av unnskyldninger for ikke å bedrive fysisk aktivitet. Man skulle tro det var marked for en slik vidunderpille?

I en verden der denne pillen kom på markedet – hva hadde du valg og hvorfor? Blir kjempeglad om du deler på facebook-posten! 🙂

God onsdag fra meg 🙂

Trine

For å følge meg på Facebook-siden min Trines Treningsglede gå inn her og klikk «likes» På den måten får du alle varslingene mine om livesendinger, blogginnlegg, inspirasjon og informasjon.

Instagramprofilen er @trinestreningsglede 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *