Derfor er gruppetrening verdt pengene

dsgjeng

Gruppetimer på treningssenter kan bli et veldig fast og sosialt holdepunkt og finner du dine favoritter gir det en ypperlig mulighet til å trene dønn stabilt og være i god form.

Å finne sine favorittimer kan ta litt tid, men det er verdt det når du etter en tid blir hekta på både treningen og instruktøren, og formen kommer.

Gruppetrening har utgjort kjernen i mine treningsvaner i over tyve år. Når styrketrening, jogging, svømming, sykling, rollerblades og langrenn har kommet og gått, har trening sammen med andre i sal på treningssenter ledet av instruktør bestått!

Dette til tross for at det er den dyreste formen for mosjon.

Da jeg vokste opp og ble mer og mer glad i dans klarte mamma å finne penger til at jeg kunne trene på Kristine Glennes Ballettskole og Baardar Danseinstitutt, til tross for alenemammatilværelse og trang økonomi. Jeg setter fortsatt pris på det.

Da jeg flyttet for meg selv og var student prioriterte jeg også alltid å bruke penger på treningssentermedlemskap for å få muligheten til å gå på gruppetimer.

Å ha i bagasjen at man fikk være aktiv med venninnene sine og med det man likte, ville lære mer av, oppleve mestring med og drive med, har stor verdi.

Dans og danseinspirert trening – som var og er mine favoritter – har personlig gitt meg utrolig mye glede, sosial tilhørighet, fysisk form, helse og ikke minst solide og livsvarige treningsvaner.

Gruppetrening har bidratt sterkt til å gjøre trening til en del av meg. Jeg er en gruppetrener.

piloxing

Så jeg trenger vel ikke fortelle at det har vært verdt hver krone i alle disse årene. 

Hvorfor drive med gruppetrening?

Gruppetrening…

…gir deg et bredt tilbud og du kan velge det du liker

…kan få deg til å yte mer

…gir økt treningslyst, bevegelsesglede og krydder i treningshverdagen

…blir aldri tom for nye utfordringer og dermed fremgang

…gjør at du møter mange mennesker og gir deg sosial tilhørighet

…blir satt mer i system

…blir mer stabil, planlagt og forutsigbar

…blir servert ved at økten ledes av instruktør

…inkluderer en som pusher deg deg

…er engasjerende, stemningsfull og motiverende

…er faglig forankret og dermed effektiv

…kan gi stor variasjon om du prøver ulike timer

…kan dekke anbefalingene om både kondisjons- og styrketrening

..passer for alle, både kvinner og menn, unge og gamle, gravide og nybakte mødre

Fikk du lyst til å prøve gruppetrening nå? Eller en ny gruppetime?

Det finnes noe for alle om du leter litt i gruppetreningstilbudet rundt om i landet – uansett nivå. Jeg skal straks på Dance step. Jeg vet hva jeg går til –  det blir bra og hyggelig uannsett hvordan kroppen og formen leverer.

Ha en fin kveld! 🙂

Trine

Livesendinger, nye blogginnlegg, inspirasjon og informasjon legges ut å facebook-siden min Trines Treningsglede som du finner her Klikk deg inn og trykk «likes» – på den måten får du alle varslingene mine. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *