Trekker inn for å holde treningen varm

codlingweb-4329

Litt flaks skal´n ha etter sjukt mye ufrivillige treningsopphold. Denne høsten skal virkelig ha takk!

For værgudene har virkelig gjort det til en fryd å komme ordentlig i gang med den mest effektive delen av treningsopplegget  –  men som jeg ikke har så lett for  – nemlig jogging. For min del er det definitivt i marka, på tørt underlag, i oppholdsvær og ved milde temperaturer at jeg jogger lengst, oftest og fortest – med minst vondt´er og med størst glede. Det kan man jo mildt sagt si at vi har vært bortskjemte på her på Østlandet den siste tiden.

Kondisjonsprograsjontopp

I takknemlighetens tegn tyner jeg finværet og utetreningen denne sensommeren så det grenser til at jeg blir lei. Men for all del, jeg jubler selvsagt hvis oktober når september til knærne hva angår joggeforhold. Jeg kommer til å fortsette å løpe ute så lenge det ikke er glatt. Og jeg har også en liten ambisjon om å bevare i hvert fall en tur i ny og ne ute i vintermarka utenom skisesongen og uansett vær, for eksempel ved hjelp av brodder, piggsko eller staver. Vi får se!

Men snart, i takt med at kveldene blir mørkere, dagene kjøligere og værmeldingene varsler mer nedbør, trekker jeg uansett gradvis mer inn. Og på et tidspunkt – hvor det på Østlandet både er glatt på veiene og manko på skiforhold i marka, pleier nærmest hele treningsopplegget å ende innendørs. I midlertidig. På treningssenter.

1

Både kondisjonstrening og styrke.

Styrke2

I tillegg til styrketrening i studio og dansing i sal, som jeg gjør fast inne året rundt, vil det gå mye i å benytte diverse kondisjonsapparater, delta på flere ulike gruppetimer, og drive skiforberedende trening inntil årets langrennsmuligheter åpner seg.

Flere fordeler ved å trene på treningssenter:

– Nærhet til kunnskap og hjelp til trening.

– Varierte treningsmuligheter på ett sted.

– Valget mellom individuell trening og trening i grupper.

– Treningsmiljø og sosial tilhørighet.

– Stort valg av treningsutstyr.

Hovedmålet er å holde treningen varm året rundt. Helårstrening. Helårshelsen. Helsårskroppen.

Da er det ikke snakk om å gå ubevisst inn i vintersesesongen og ende opp med å trappe ned, dabbe av, droppe ut…ubevisst.

Når jeg setter bort sykkelen og pakker bort utejoggeskoene, så har jeg allerede gjort meg tanker om nye «innbytter»-treningsformer.

Hvor trener du om dagen? Inne? Ute? Del på facebook-posten da vel!

Tirsdager og torsdager trener jeg i hvert fall inne, for klokken 20.30 begge dager kjører jeg livetrening på facebook fra gangen vår. Enkel styrketrening i 30 minutter som passer for alle. Du trener hjemme i egen stue etter instruksjon fra meg via livesending på facebook-siden min Trines Treningsglede. Håper å se deg – ønsker alle gamle og nye deltakere velkommen!

Trine 🙂

Livesendinger, nye blogginnlegg, inspirasjon og informasjon legges ut å facebook-siden min Trines Treningsglede som du finner her Klikk deg inn og trykk «likes» – på den måten får du alle varslingene mine. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *