Helsesportsenteret fikk oss ut på tur

Beitotoppen

Mentaliteten og fokuset på muligheter fremfor begrensninger i teamet som jobber på Beitostølen Helsesportsenter gjorde drømmen vår virkelig i helgen.

Mamma (70) som ikke lenger kan gå uten rullator, kom seg ut på tur på snaufjellet med barn, barnebarn og svigerbarn. Rasting i lyngen har hun ikke opplevd på over ti år. Det var fantastisk.

beito7

Vi startet turen fra Garli – de minste i vognen – og gikk innover fjellet til fots. Mamma (i front) freste fra oss oppover bakkene på den tilrettelagte grusveien.

Helsesportsenteret hadde lånt henne en elektrisk rullestol/scooter som gjorde henne helt «sjef». Enkel i bruk, god kapasitet og en høydare for barna. Synes den var «sprek» og kledde fjellrypa.

Mamma nøt å komme seg innover den fargesprakende fjellheimen og fikk ikke utrykt det nok. Hun likte nok litt følelsen av – for en gangs skyld – å være den som kom først frem til neste sving, vakre utkiksposter…

beito3

…og være først ute med å finne fine rasteplasser. Ikke så ofte lenger at hun må vente på oss.

beito4

Også barnebarna. Gjett om hun elsket å få være på tur, oppleve fjellet og utforske naturen med dem. Og kjenne på deres tur- og bevegelsesglede på nær hånd. Her er den kvinnelige delen av kjernefamilien i tre generasjoner. Og Didrik (2) på toppen da.

beito8

Hun ble ikke noe mindre populær med det kule kjøretøyet akkurat. Hun og scooteren ble turens midtpunkt og de minste fikk til og med sitte på med mormor ei beite når bena var trøtte. Helt topp!

beito6

For mamma – som alltid har vært en «fjelljente» og for en turglad familie som har måttet forsone seg med at mamma ble funksjonsnedsatt altfor tidlig, ble dette et minne for livet.

Vi er supertakknemlig for alle som bidro til at vi kom oss ut på tur. Familien Sem-Jakobsen som lånte oss kjempekoselige hytter på Beito, Bjørnar Hovi som hjalp oss å frakte scooteren og da ikke minst Viljar og Beitostølen Helsesportsenter som tilbød oss moderne aktivitetsutstyr nøye tilpasset mammas og turfølgets forutsetninger.

beito9

Takk også til norsk, inspirerende natur som viste seg fra sin aller vakreste side i helgen. Vi kunne ikke fått en varmere, tørrere, mer fargerik eller vindstille dag i fjellet.

Utelivet, fjellheimen og felles turglede slår det meste. Det er bare å gjøre mer av slikt, også når man har begrensninger. Det gjelder å se mulighetene, finne løsninger, senke forventningene og kanskje pushe seg selv litt ut av komfortsonen. Det ga absolutt mersmak å samle kruttet i familien og tørre og be om hjelp og råd for å få med mamma på tur.

God mandag!

Hilsen Trine 🙂

Her kan du lese om Beitostølen Helsesportsenter!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *