Jeg har testet meg

Testattaced

Bare for et par uker siden lå pulsklokken nederst i skuffen. Frode løp alene hele veien opp til Tryvannstårnet. Jeg var fornøyd nede på Tryvannsstua etter en fin tur opp fra Midtstuen med rask gange og litt jogging.

Veien var målet. Gjennomføring var fokuset. Der var perfekt sånn. Det ga fine økter og mersmak.

Men etter syv uker sammenhengende frisk og med god kontinuitet i treningen, har haken plutselig kommet litt høyere opp og blikket rettes stadig litt lengre frem. Troen på kontinuitet i treningen er på vei tilbake. Jeg ser at de hyppige sykdomsrundene er i ferd med å avta.

Da får jeg lyst til å trene mer målrettet igjen. Til og med prøve nye ting. Tror du ikke Frode fikk meg med opp traseen til «Oslos Bratteste» for første gang på onsdag.

Pulsbeltet smøg seg med rundt brystkassen, og det har det gjort siste halvannen uken. Jeg titter nysgjerrig etter hvordan pulsen opptrer når jeg beveger og anstrenger meg. Jeg er mer interessert i å vite hvor lenge jeg holder ut, hvor rask jeg er, samt kontrollere at pulsen er lav nok når jeg har langkjøring osv.

Energiforbruket på Dance step, joggetiden rundt Sognsvann, gjennomsnittspulsen på turen fra Midtstuen til Tryvannsstua, antall kilo i 4 knebøy, antall sekunder i perfekt plankeposisjon og til og med tiden opp Wyllerløypa – alt er notert – i denne fine treningsdagboken min.

boken

Litt ekstraarbeid er det å teste seg, men det er det verdt. For fremtidig motivasjon er det gull å ha et sammenligningsgrunnlag og det gjør det enklere å lage seg mål og delmål.

Nå som jeg er optimistisk og klar for det, så gir jeg nye mål nye sjanser. I hvert fall så begynner jeg å bli interessert i å sette meg noen delmål på treningsfronten. Så jeg har notert meg et par av de.

Grovt formulert ønsker jeg for eksempel å redusere rundetiden rundt Sognsvann og stå i planken i over 60 sekunder allerede før 1. oktober. Og jeg vil klare å løpe 1 mil tre minutter raskere før 1. november (eller før glatta kommer). Innen 1. desember ønsker jeg å løfte 60 kilo med 4 repetisjoner i knebøy. Og før 2016 er omme hadde jeg blitt i fistel om jeg klarte å løfte opp min egen kropp en gang.

I et tidligere innlegg her har jeg vist dere hvordan man kan formulere seg mer konkrete og gode mål. Og her kan du lese om hvordan man enkelt kan teste formen.

Det fine med delmål er at de kan guide en og treningen steg for steg gjennom høsten og førjulstiden. Delmål gjør det enklere å prioritere hva man skal trening i den nærmeste tiden og fra uke til uke.

Med min sykdomshistorikk og søvnapne har jeg fortsatt ikke et optimalt langsyn ennå og motiveres dermed ikke av de store hovedmålene langt der fremme. Hovedmålet er på en måte fortsatt veien, jeg ønsker gradvis og steg for steg å komme i generelt bedre form og holde meg frisk. Delmål for hver måned kjennes derfor riktig for meg nå.

Samtidig kjenner jeg jo på en måte hovedmålet mitt godt, så sånn sett lages delmålene i den konteksten og de vil selvsagt hjelpe meg i den retningen jeg ønsker meg – i generelt bedre form og ned i vekt.

Mer eller mindre målrettet – er du klar for en ny uke med gode treningsopplevelser? Håper det.

Ønsker deg en superfin søndagskveld!

Hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *