Sunn høstsnacks: Ovnsbakte pærer

Pæreattaced

Høst-snadderet fra forrige uke forførte meg i senk og lunet så godt. Jeg ble inspirert til å prøve noe lignende med pære – men med smak av blant annet caramell og marsipan. Enda søtere enn eplene ligger de der i butikken klare for å dempe sukkersuget og dekke «fem om dagen»-behovet.

Sjekk også ut oppskriften på Ovnsbakte epler med vaniljekesam her.

På onsdag da gutta mine kom hjem fra fotballtrening og hadde måttet nøye seg med kalde brødskiver til middag, var tiden inne for å glede dem med en sunn og varmende dessert og prøve ut «ovnsbakte pærer med vaniljekesam». Se oppskriften lengre ned!

Inspirert av ulike oppskrifter har jeg satt sammen smaker jeg tror er godt sammen med pære. Mine ovnsbakte pærer inneholder både salt og søtt. Men i forsøket på å velge mest mulig sunn snacks og dessert, er de sukrete ingrediensene kun representert som «lett dryss», «litt revet» og «noen dråper».

I likhet med eple-retten var denne superenkel og rask å lage. Og populær blant både små og store her. Midt i uken valgte jeg den magre vaniljekesamen igjen, som et sunnere alternativ. Den er nam nam til det meste.

Kontrasten med kald is og varm pæreblanding er unektelig deilig – og hyggelig å servere. Men det kan vi heller oppgradere til når det er fest eller helg.

Dette trenger du til 4 personer:

Pære2
 • 4 pærer
 • 1 ts kanel
 • 1 ss caramellsirup
 • 1 ss hakkete mandler (du kan selvsagt velge andre typer nøtter)
 • 1 ss revet marsipan
 • 0,5 ts salt

Slik gjør du

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Skjær opp pærene i biter. (Jeg har beholdt skallet da jeg liker å få med alt av næringsstoffer i frukt, grønnsaker og poteter).
 3. Hakk opp nøttene.
 4. Riv marsipanen.Pære2b
 5. Spre pærebitene enten på et stekebrett, eller legg de i en stor eller flere mindre ildfaste former.
 6. Drypp og fordel caramellsirup over pærene.
 7. Dryss over kanel.Pære3
 8. Stek pærene i cirka 10 minutter. Pass på at de ikke blir brent på toppen.
 9. Ta ut pærene og strø over hakkede nøtter, revet marsipan og litt salt.
 10. Sett frem mager vaniljekesam og vaniljeis til de bakte pærene. Pæreiovn

Til helgen gjentar vi suksessen med utvidet familiehygge på fjellet. Da slår vi til med is, for da skal vi feire mammas 70-årsdag. Ser for meg ovnsbakte pærer med vaniljeis som en fortreffelig avslutning på festmiddagen med elggryte. 

God fredag dere! 🙂

Trine

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her. 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *