Sunn høstsnacks: ovnsbakte epler

epleovn

Dette kaller jeg perfekt høstkos – enten i sofaen på fredagskvelden eller som en smårett til teselskapet, nemlig ovnsbakte epler med kanel, honning, hasselnøtter og mager vaniljekesam.

eplebord

Superenkel og rask å lage og et lunt, deilig, sunt alternativ til eplekake og søtsaker – som demper sukkerbehovet.

Har du epler i hagen bruker du selvsagt disse. Ellers fungerer det selvfølgelig helt fint med kjøpeepler også. Honning på tube var veldig praktisk og lett å påføre i striper på toppen av eplene. Og mager vaniljekesam bidrar til at snacksen ikke blir for kaloririk, og siden det er kjempegodt var det et enkelt valg for min del.  

Dette trenger du til 2 personer

Eple1 – Kopi

2 epler

0,5 ts kanel

1 ss honning

1 ss hakkete hasselnøtter (du kan selvsagt velge andre typer nøtter)

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skjær opp eplene i biter. (Jeg har beholdt skallet da jeg pleier det med det meste av frukt, grønnsaker og poteter).
  • Hakk opp nøttene.
eple4 – Kopi
  • Spre eplebitene enten på et stekebrett, eller legg de i en stor eller flere mindre ildfaste former.
  • Fordel honning over eplene.
  • Dryss over kanel.eple7
  • Stek eplene i cirka 10 minutter. Pass på at de ikke blir brent på toppen.
  • Ta ut eplene og strø over hakkede nøtter.
  • Server de bakte eplene med mager vaniljekesam.

Dette blir digg i kveld! Jeg måtte lage de her om dagen for å prøvesmake og ta bilder, men det går jo på et blunk å lage de på nytt nå. Selv synes jeg det var fantastisk. Jeg tror nesten jeg hadde valgt dette fremfor eplekake, hvis jeg skulle bakt kaken selv da, hehe. Det er jeg ikke så god på.

Enkelt og godt.

God fredag dere! 🙂

Trine

Les om mine treningsgrupper (online styrke og gågruppe) HER

Følg meg gjerne på Facebook og på Instagram for mer inspirasjon!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *