Sunn fredagssnacks: ristede valnøtter

valnotter

Noe godteri blir det ikke å se her før på lørdagskvelden, og når pc´n er lukket, treningen unnagjort, dusjen er tatt og endelig helgefølelsen skyller innover meg, virker det ærlig talt litt lenge til etter at søtbehovet har fått satt seg i julen. Å flytte fokuset over på noe sunt og godt til fredagskvelden kan kanskje hjelpe?

Med hjemmeristete, salte og sunne valnøtter og et glass lettbrus tenkte jeg å prøve og komme meg sukkerfri gjennom fredagen.

Valnøtter går for å være rene helsebombene med sitt høye innhold av antiokidanter, umettet fett, omega 3 fettsyrer, samt krefbeskyttende og andre helsebringende stoffer.

Kalorimessig skiller desverre ikke disse nøttene seg noe særlig fra for eksempel melkesjokolade – det er med andre ord høyt! Men nøtter metter generelt raskere enn søtt og saltsnacks. Og på grunn av sitt næringsrike innhold er en neve hver dag faktisk å anbefale. Ikke minst er det kjempegodt. Og spesielt ristet!

Se min enkle snacks-oppskrift med valnøtter her –

RISTEDE VALNØTTER:

valnotter3

Superenkelt å lage: Litt margarin i pannen (ikke nødvendig) og bitte litt salt. Ristes et par minutter på sterk varme. Kjempedigg sprø snacks som tar fokuset fra sjokkis og pottis.

valnotter5

Bitte litt svidde gjør de ekstra gode synes jeg. Nam nam.

Har du noe sunt snacks du er glad i og vil dele så gjør det på facebook-posten da vel. Gjerne med bilde!

God første januarhelg folkens!

Hilsen Trine

Følg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

VANLIG ONLINE STYRKETRENING: Er du interessert i å bli med i online styrketrening med Trines Treningsglede og trene hele kroppen regelmessig? Meld deg inn ved å klikke på bildet her! Hvis du vil ha gratis prøvetime – ta kontakt på mail: trine@trinestreningsglede.no 

Les mer om opplegget HER! 

Sjekk ut andre kurs og treningsgrupper jeg har ved å klikke på denne linken! 

Følg meg gjerne Trines Treningsglede også på Facebook og Instagram 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *