Jeg viser deg planken i tre varianter

Her viser jeg deg «planken» i hele tre varianter. Øvelsen som gjør deg sterkere i kjernemusklene og i midjen kan brukes enten du er utrent, litt trent eller veldig trent. Du må bare velge riktig variant for deg og ditt nivå.

Planken kan du gjøre hvor som helst – velg den som passer for deg. Klarer du din variant med perfekt teknikk i ett minutt kan du gjerne gå over til tyngre variant! De ulike variantene gjør planken til en øvelse som gir store progresjonsmuligheter.

 «LETT» – PASSER FOR DEG SOM ER UTRENT

FullSizeRender13

Støtt deg på knær (som på bildet over) og albuer som plasseres i linje under skulder. Med kontroll skal du senk hoften og trekk inn navlen. Kjenn at dirrer i de dype magemusklene. Hold posisjonen og avslutt øvelsen straks du begynner å henge på korsryggen. Husk å puste!  

«MIDDELS» – PASSER FOR DEG SOM MOSJONERER OG TRENER ALLSIDIG

MR11

Støtt deg på knær (som på bildet over) eller tær og albuer som plasseres i linje under skulder. Med kontroll skal du senk hoften og trekk inn navlen. Kjenn at dirrer i de dype magemusklene. Hold posisjonen og avslutt øvelsen straks du begynner å henge på korsryggen. Husk å puste!  

«TUNG» –  FOR DEG SOM ER TRENT OG VIL HA DET TØFFERE

MR10

Støtt deg på tær og albuer som plasseres i linje under skulder. Med senket hofte og stram mage løfter du ett og ett strakt ben kontrollert opp mot himmelen, eller taket da. Tærne peker bakover. Hold noen sekunder før du senker ned igjen og bytter ben. Avslutt øvelsen straks du begynner å henge på korsryggen. Husk å puste.

 

«TUNG» 2-  FOR DEG SOM ER TRENT OG VIL HA DET TØFFERE

MR9

Støtt deg på tær og albuer som plasseres i linje under skulder. Med senket hofte og stram mage løfter du foten fra underlaget og fører benet med bøyd kne vendt utover. Tærne peker bakover. Hold noen sekunder før strekker ut kneet og fører benet tilbake til utgangsposisjon. Bytt så ben. Avslutt øvelsen straks du begynner å henge på korsryggen. Husk å puste. 

Gjør øvelsen:

  • I tre omganger
  • Hold posisjonen så lenge du klarer den uten å svaie på korsryggen
  • Tre ganger i uken
  • Bytt til tyngre variant når du mestrer 60 sekunder med rett teknikk

God trening!

Klem Trine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *