Gåing er også trening

Tur

Hvis du er litt bestemt og målrettet med turene dine, kan du få treningseffekt og ikke bare helseeffekt. Benytt det i julen nå som gåing kanskje er det mest tilgjengelige du har av aktivitet?

Fra å gå i tusletempo, gjenta den samme runden hver gang eller følge hunden av gammel vane, kan du forbedre utholdenheten og gåferdighetene, samt løfte formen generelt ved å gå mer målrettet, systematisk, regelmessig, intensivt og variert. Det krever så klart at du blir svett, sliten og får opp pulsen!

Å holde seg i form ved å gå er supert, men ved denne sunne aktiviteten kan du altså også forbedre formen, slik som mange gjør ved jogging, sykling og annen trening. Nå i julen vil du kanskje gå på uten mål og mening, kanskje sammen med andre. Men etter nytt år kanskje du har lyst til å sette inn støtet over tid og gå deg i form med et av mine gåprogram? Sjekk de ut her allerede nå og forbered deg mentalt!

Gåprogram del 1

Gåprogram del 2

Her finnes flere av Trines Treningsgledes kondisjonsprogrammer:

8 ukers løpeprogram for nybegynnere

8 ukers løpeprogram for nybegynnere – del 2 

8 ukers løpeprogram for nybegynnere – del 3 

8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister 

8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister del 2 

For alle som foretrekker turer er jo dette genialt! Eller for en som søker etter en lystbetont, enkel og tilgjengelig treningsform som gir umiddelbare mestringsopplevelser og som de kan bli glad i.

Å gå passer for alle – det er den mest naturlige måten man kan trene på. For mange er kanskje gåing egentlig det riktigste å fokusere på. I så fall gjelder det å akseptere det og dyrke nettopp turer. Tenk deg knallformen på aller enkleste måte?  

I tillegg til å gi deg bedre helse og form, bidrar den skånsomme aktiviteten også til vektreduksjon og stabil vekt.

Allsidig bevegelse for kroppen, endorfiner, frisk luft, naturopplevelser og mental avkobling er også en del av gratispakka du får om du går så du blir sliten.

Selv om du kanskje ikke har dumpet over så mange gåprogram i ditt liv eller hørt mye snakk om turer i treningssammenheng, er det altså progresjonsmuligheter i denne aktiviteten.

Dere har vist stort engasjement for gåprogram fra meg og derfor ville jeg tilby treningshjelp til alle de som foretrekker å komme i form ved å gå. Gåing er balsam for kropp og sjel, jeg støtter aktiviteten fullt ut!

Tur2

 

Gåprogram finner du under kategorien treningsprogram i menyen.

Programmene vil gi deg god støtte underveis, guide deg slik at kroppen får nok å bryne seg på over tid og dermed bidra til at du kommer i form. Jeg vil hjelpe deg slik at du vet hvordan du skal begynne, øke på, variere og fortsette. Din jobb blir å følge opp, gjennomføre uke etter uke og utfordre deg selv litt mer enn før.  

God tur og fortsatt god jul!

Hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her. 

2 kommentarer

  1. Karianne Darum

    Er gjerne med!

    1. Trines Treningsglede

      SÅ bra, lykke til med å gå i gang! La høre fra deg da 🙂 Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *