Balanse og kontraster

111

En smart venn satte ord på det jeg trives aller best med. Balanse og kontraster. Det må livet ha. Og livet er både hverdager, helger, høytider og ferier.

Trening og latskap

Småbarnslivet og voksentid

Sosialisering og egentid

Det kjente og nye opplevelser

Ute og inne

Fjell og sjø

Komfort og ut av komfortsonen

Effektivitet og hvile

Fysisk aktivitet og intellektuell stimulans

Stillhet og musikk

Sunnhverdsgsmat og helgekos

Rolige middager og fest

Prestere og nyte

By og natur

Borte og hjemme

Fritid og jobb

222

Det er vanskelig å få til en balanse i alt til en hver tid. Men å vite hva man setter pris på i livet kan være en rettesnor. Noen ganger er man misfornøyd og utilfreds men vet ikke helt hvorfor. Da kan en liste over egne verdier hjelpe til å gjøre deg bevisst på hva som mangler eller er svakt representert. Så kan du fokusere på å tilføre mer av det i livet ditt hvis det er mulig. Eller jobbe med å akseptere med at det må være sånn – kanskje for en periode?

Akkurat nå vet jeg godt hva som skaper ubalanse hos meg. Ikke overraskende manglende trening. Men også intellektuell stimulanse, vennetid og nok hvile/søvn.

Mye handler om prioriteringer. Jeg er den første til å si at man får trent når man får barn også, hvis man vil – nok. Og så streng får jeg være med meg selv når det kommer til å lese i småbarnsfasen også. Jeg hadde sikkert fått lest nok aviser, bøker, blader osv etter jeg ble mamma hvis jeg ønsket det nok. Jeg savner det veldig og vet det blir mer etter hvert. Men forløpig kjennes det ikke som det er plass til så mye av det i mitt liv.

Men det er greit for en periode!

333

Akkurat nå befinner jeg meg på en liten miniferie for Trine slash strategiseminar for Trines Treningsglede. Mannen min og jeg sender hverandre bort et par dager. Uten ansvar for små barn nytes og benyttes de til å gjenskape balanse i livet. Jeg sover mye, tenker, leser, forbereder, planlegger, er spontan og kjenner på fullstendig ro over tid.

En ferie som gjør godt for meg og helsen min, som kommer hele familien tilgode, som kommer til å spre krefter fremover i tid og bidra til en god start på en spennende høst!

Snart skal jeg på et lite eventyr. Jeg gir lyd!

Trine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *