Bedre enn forventet…

TrineogDidrik

I visse treningsfaser gjelder det å lure seg selv. Etter min første kondisjonsøkt på over fem uker i går, sitter jeg i dag igjen med en følelse av at det gikk fint. Bedre enn forventet. En følelse som er gull verdt for veien videre.

Jeg er nok ikke i spesielt god form av den grunn, i forhold til hva jeg har vært. Heller ikke nødvendigvis i bedre form enn jeg trodde. Jeg er trøtt og redusert generelt på grunn av langvarig sykdomsperiode. Jeg må også regne med at formen jeg begynte å bygge opp i seks uker fra april har tapt seg noe på disse snart 6 ukene i ro. Selv om jeg kanskje er i generelt bedre form enn de fleste når viruset slipper taket helt, føles det for meg som om jeg snuser på min «bunn» igjen.

Den gode følelsen jeg likevel har etter i går skapte jeg selv! Jeg la opp til en god opplevelse. Hvordan?

  • Jeg valgte den aktiviteten jeg liker best til første treningsøkt etter sykdom.
  • Jeg var innstilt på at det ble tungt.
  • Jeg hadde lave forventninger og krav til meg selv.
  • Jeg brydde meg ikke om alle de solbrune sprekingene som spratt høyt rundt meg.
  • Jeg satte steppen på laveste hakk og konsentrerte meg om å ha det gøy med bevegelsene.
  • Jeg var åpen for å ta pauser selv om ikke instruktøren ba gruppen gjøre det.
  • Jeg la igjen pulsklokken hjemme.

På denne måten fikk jeg mestring, glede og treningseffekt på mitt nivå. Og ikke minst lyst til å fortsette og trene.

Nå som jeg føler at jeg begynner litt på nytt igjen med «kom i form»-prosjektet mitt må jeg huske å teste formen. Jeg gjorde noe nytt og lurt for å teste formen i dance step. Tidligere har jeg ikke helt funnet en løsning for det i denne «på stedet»-aktiviteten. Man får jo ikke målt verken lengde, tidsbruk eller fart, slik som ved løping, sykling osv. Styrke er også lettere å teste enn danseinspirert koordinasjons- og kondisjonstrening.

Da hele programmet var innlært i går og vi skulle kjøre finalerundene på slutten, gikk jeg ut av komfortsonen og filmet meg selv. Dette må jeg så gjøre igjen på et senere tidspunkt slik at jeg kan se på begge klippene og sammenlikne kroppsbilde, teknikk, bevegelser. Ser jeg en forbedringer er det god motivasjon og ta med seg senere.

DS18.juli

Spennende!

Kanskje du også driver med en aktivitet som best testes ved video? Prøv du og da vel!

Gleder meg til å gjøre det tøffere for meg selv på trening når tiden er inne. Men nå er det det å lure seg selv opp av startgropen som gjelder. Bare gi meg selv gode treningsopplevelser. Plutselig er rutinene på plass og jeg er klar for hardkjør også.

Selv om det gikk veldig fint å trene dance step i går, våknet jeg dessverre opp med en anelse verre hals og hodet igjen i dag. Så da tar jeg det med ro i dag, og ser om det hjelper. Så vurderer jeg en ny økt i morgen.

Jeg har vært i kontakt med lege på nytt i dag, siden jeg har vært sammenhengende sår i halsen i seks uker, for å høre litt hvordan jeg skal forholde meg. Jeg ønsker selvsagt å bli helt frisk nå, og vil gjerne gjøre de riktige tingene for at det skal skje. Det er lite fasitsvar på dette, og jeg må nok bare fortsette å lytte til kroppen, prøve meg frem og justere meg. Begynner å bli grådig god på dette faktisk, med mye trening i det siste 🙂

Ha en nydelig sommerdag der du er!

Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *