Fjelltur med 13 kilo på ryggen

Turmedvekttoppbilde
ALLE FOTO: Frode Semb

Å bære 13 kilo av en man elsker på ryggen under fjelltur er en av oppskriftene på treningsglede spør du meg. Og når du går på tur med mann og barn og gode venner i tillegg maksimeres den gode opplevelse.

turmedvekt1

Gaustablikk har vist seg fra en barnevennlig og Trine-vennlig side denne uken. Her er flere topper å gå til, men terrenget er relativt snilt og avstandene ikke for store. Noe som passer bra for en som har sin første uke med fysisk aktivitet etter fem ukers sykdom og som går på tur med to-åringen i bæremeis, og for 4-åringer som går på egne ben – helst.

TurmedvektFBetter

13 kilo på ryggen gir også økt treningseffekt selvfølgelig. Både under stigning og på turen ned belastes kroppen ekstra. Pulsen går raskere opp, energiforbruket stiger, muskulatur i bein, rumpe og rundt hofte blir ekstra godt brukt. Og kjerne- og støttemuskulatur utfordres.

Turmedvekt3

Turopplevelsen sett fra Didriks ståsted, det vil si fra sin høye utkikspost, ser ikke ut til å være noe mindre enn min. Jeg ser han jo ikke stort, men jeg trenger ikke mer enn høre lydene fra han for å skjønne at han storkoser seg.

Turmedvekt2

Etter å ha ledd og kost seg, vært stum i lange perioder (noe som er svært sjeldent ellers, hehe), pratet masse og sunget litt, ble han trøtt og til slutt sovnet han baki der.

Turmedvekt6

Hvis vi kan overføre vår glede over å gå tur og være i fjellet til barna, blir jeg glad. Jeg er selv vokst opp med korte og lange turer i fjellet fra jeg var liten og har blitt veldig glad i fjellivet.

Turmedvekt5

For meg har disse turene med familien vært en fin opptrapping til å ta opp treningen etter lang sykdomsperiode. Første dagen var det mer enn nok med familieturen og jeg følte ikke for noen egen treningsøkt i tillegg. Etter hvert som jeg kommer i form igjen, er nok ikke slike turer som en treningsøkt å regne, men det er alltid positivt med roligere dager, variasjon fra det vante og ikke minst å bare fokusere på turen med familien i seg selv.

I dag skal vi alle sammen ut på tur på Solstien. Gjett om vi gleder oss. Vi tar Krossobanen fra dalen i Rjukan og kan vente oss en lett, familievennlig rundtur med utsikt over flotte Rjukan, Gaustatoppen og Hardangervidda. Du kan lese mer om Solstien her! Og se bilder fra turen vår på bloggen senere.

Ønsker alle en kjempefin helg!

Hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *