8 ukers LØPEPROGRAM for aktive mosjonister del 2

Kalvoia

Er du en løper allerede som vil mer? Da er «8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister del 2» treningsprogrammet for deg.

Passer for rutinerte løpere, godt trente mosjonister som driver med intervall og løper sammenhengende i 80 minutter. Du vil ta løpingen til nye høyder og fortsette de gode løpevanene.

Løpeprogrammet bygger på  «8-ukers løpeprogram for aktive mosjonister del 1», og gir deg videre progresjon på et allerede høyt nivå. Les mer om LØPEPROGRAM i dette innlegget og her. 

For å komme i gang med LØPEPROGRAM del 2 – BLI MEDLEM i Trines Treningsglede LØPEPROGRAM her og ta kontakt snarest for å bytte til del 2.

ONLINE KONDIS//GÅ- JOGGE -LØPEPROGRAM:  For kun 99 kr måneden får du tilgang til gå-, jogge- eller løpeprogram for ditt nivå til en hver tid, året rundt. I lukket Facebook-gruppe får du komplett 8 ukersprogram som du kan følge. Du er velkommen til å rapportere øktene du har gått, jogget eller løpt og diskutere treningen sammen med andre som følger samme program som deg. Når du har bedret formen og er klar for nye utfordringer, hjelper jeg deg å finne nytt program! Motiverende. VELKOMMEN!

 Styrketrening er dessuten kjempeviktig å gjøre ved siden av pulstrening. Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrketrening ennå?

MELDE DEG INN HER NÅ:

Gratis prøvetid 1 mnd, ingen bindingstid!

I online styrkegruppene mine er du med på hele styrkeøkter med meg som instruktør, i hovedsak LIVE. Du slipper å tenke på hvilke øvelser du skal velge og hvordan du skal sette sammen øvelser og program gjennom en lengre treningsperiode, det gjør jeg for deg. Tren hjemme etter instruksjoner fra meg på skjermen. Veldig motiverende! 

Mer om «8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister – del 2»

Følger/fortsetter du løpingen din med dette programmet, kan du vente deg ytterligere progresjon og fornyet motivasjon til å holde deg i form og forbedre løpingen. Gjennomfører du disse åtte ukene kan du virkelig være stolt og kalle deg selv en regelmessig, aktiv løper!

Du skal i løpet av to måneder forbedre deg fra 75 til 90 minutter sammenhengende jogging. Og intervalløktene øker i mengde og utfordring. Det skal alltid gå gradvis frem, så dette programmet skal være greit å gjennomføre som tidligere klpe og joggeprogram.

Les: Om løping for aktive mosjonister

Tips til deg som skal følge programmet:

  • Jeg minner om at intervalldragene helst skal løpes i jevn fart. Hvis det skal være noen forskjell, så skal det første intervallet gå saktest og det siste raskest. For de som bruker pulsklokke skal pulsen optimalt sett senkes til under 120 før man starter på et nytt intervall.
  • Husk at det bør være en hviledag mellom øktene! Ønsker du en økt nr 4 og/eller 5 i uken, anbefaler jeg rolige løpeøkter i sone 1 i cirka 45-60 minutter. Se nivå «løp rolig» nedenfor.
  • Det er best å variere underlaget man løper på. Løp gjerne mest på stier og grusveier. Det kan være fint å løpe enkelte av intervalløktene på en friidrettsbane, hvis det er en slik i nærheten av der du bor.
  • Får du vondt og antydning til skader, ta en pause, hviledager, tren alternativt! Sykling og svømming er bra avveksling. Vær spesielt obs på smerter i leggene (på fremsiden eller baksiden) eller andre steder. Det kan være lett å pådra seg betennelser når mengde og intensitet økes. Selv om vi går gradvis frem, kan små skader alltid forekomme.
  • Tren gjerne styrke for leggene. Det forebygger betennelser og andre plager i leggen. Se egen sak om leggtrening og få tips til øvelser her!
  • Vær obs på smerter i leggene (på fremsiden eller baksiden) eller andre steder. Det kan være lett å pådra seg betennelser når mengde og intensitet økes. Selv om vi går gradvis frem, kan små skader alltid forekomme.
  • Ta noen hviledager hvis du kjenner smerter. Tren gjerne alternativt. Sykling, svømming og styrke kan være fin avveksling.
  • Tren gjerne styrke for leggene. Det forebygger betennelser og andre plager i leggen. Se egen sak om leggtrening og få tips til øvelser her!
  • Varier underlaget! Løp gjerne på grusveier og stier i marka, og begrens antall turer på asfalt.

Lykke til!

Hilsen Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *