Hjelp – krabbene kommer

Krabbetopp

Du skal ikke kimse av hankrabben som kom til oss på hytta forrige helg. Ikke bare dukket han opp overraskende før sesong, men han kom meget beleilig og smakte vel så godt som hunkrabber gjør, om jeg skal si det selv.

Råtassen – som kom krabbende på selveste bursdagen til Magnus (4) – var stappfull av god smak, både i hus, bein og klør. Han synes tydeligvis vi fortjente å kose oss, skeie ut og nyte noe ekstra godt denne store dagen. 

Se «krabbeoppskriften» lenger ned i kakeinnlegget!

En lykkens pomfilius! Magnus som ventet masse sommerstemte gjester på bursdagsfest i maritime omgivelser på Hvasser. Og fireåringen som virkelig har fått øynene opp for krabber og krabbefiske i år.

Klørne er helt klart den beste delen av krabben. Ikke så rart de gikk først. Nam nam for store og små.

KrabbeAttaced

Litt uvanlig med stekt krabbe kanskje, men smaken og konsistensen ble deilig, hehe. Råtass trengte å heve litt ekstra for å vokse seg stor og god for Magnus og gjestene hans.

Denne spesielle krabben smakte alt annet enn naturell. Full av god tørraktig sjokoladekake med saftig kaffe- og sjokoladefyll og frisk jordbærsaus inni og ellers trukket med sjokoladefyll og kobberstøv.

Her får du oppskriften:

Til informasjon er det ikke gjort noen grep for å lage en sunn eller sunnere kake! Jeg brukte dobbel mengde av alt for å ha godt med kake til å forme både krabbehus og klør. Her ser du hvordan jeg har skåret ut krabbehuset i langpannen, og at det er plass til å skjære ut 10 klør fra det som er igjen.

Krabbeskritt1

Selve sjokoladekaken:

  • 4 egg
  • 4 dl sukker (litt mindre)
  • 3 dl hvetemel
  • 200 gram smør/melange
  • ¾ dl kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

  1. Visp sammen egg og sukker til «nesten-eggedosis».
  2. Smelt smør i liten gryte og rør inn kakao.
  3. Mål opp hvetemel og bland inn vaniljesukker og bakepulver.
  4. Rør sammen alt: Spe på med kakaoblanding og hvetemelblanding litt og litt om hverandre i «eggedosisen».
  5. Hel over i smurt langform
  6. Stek på 175 grader i 30-35 minutter.
  7. Avkjøl for moroa begynner 🙂

Fyll:

Sjokoladefyll:

  1. 2 ss smør (smelt sammen med sjokoladeruter i kjele)
  2. ½ stor melkesjokolade (del opp i ruter)
  3. 1 ss sirup (bland i den smeltete sjokoladen)
  4. 2 ss kokt kaffe (bland i sjokoladeblandingen)
  5. Melis (spe på og prøv deg frem til du får et jevnt fyll du kan jobbe med)

Jordbærsaus: Rørte jordbær, eventuelt jordbærsyltetøy eller markjordbærsyltetøy.

Fremgangsmåte pynting og fyll:

Skjær ut et stort krabbehus av langpannen (se bilde over).

Del krabbehuset i to horisontalt og legg en lag med sjokoladefyll og jordbærsaus i mellom. Kle så krabbehuset med sjokoladefyll kun – slik.

Krabbeskritt2 – Kopi

Skjær ut 10 klør (to store og så mindre og mindre) og legg på fyll inni og på toppen på samme måte som med huset.

Sett sammen hus og klør. Jeg drysset så litt kobberstøv for hver klo jeg monterte – slik. 

Krabbeskritt4 – Kopi

Når alle 11 delen er satt sammen, dryss godt med støv over kaken så du får en tydelig kobberfarget krabbe.

Krabbeskritt3 – Kopi

Når det var gjort laget jeg øyne av kinderegg, melisglasur og to svarte non stopp. Til slutt brukte jeg Freia sjokoladesaus til å markere de største klærne. Så var jeg ferdig, sent på kveld før den store dagen.

Krabbeferdig – Kopi

Midt i min kreative prosess rundt kaken før bursdagen, fant jeg denne «Dust» på Meny.

Krabbestøv

Ble så glad. Det kan sikkert også fungere med kakaodryss, men skal innrømme at «cake stuff» i akkurat denne fargen satte litt ekstra stil på rødkrabben.

Råtass finnes dessverre ikke lengre. Men han gledet og mettet øyner og mager på store og små. Mamman synes nok også selve krabbeprosjektet var veldig gøy. Etter jeg fikk barn har jeg fått utløp for en hobby jeg ikke visste at jeg hadde. Ikke er jeg noen baker og ikke er jeg noen tegner, maler eller former. Men akkurat å la seg inspirere av dyr eller andre ting barna er opptatt av og finne en original kake og lage til mine sønners bursdager har nærmest blitt en tradisjon alt.

Til Magnus sin 1-årsdag fikk han ugle.

Ugle1ar

Og på treårsdagen, hvor vi også feiret ved sjøen, fikk han fisk.

Fiske3ar

  

Det ligger helt klart egeninteresse i dette, og jeg er sjeleglad så lenge jeg får lov til å foreslå kaker for gutta. Men Magnus har syntes det har vært veldig stas med de kakene jeg har laget så langt, og det er jo det viktigste.

Ønsker alle en strålende fredag og ferie til de som har det!

Jeg nyter de siste dagene på Tjøme nå, og føler det går riktig vei med formen.

Varm sommerhilsen fra Trine 🙂

 For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *