Jeg viser deg stående skulderpress med hantler

Skulderpresshantler

Godt trente skuldre gjør den dagligdagse aktiviteten enklere. Det gir også et sunt og mer atletisk utseende.

Skuldermuskelen er en relativt liten muskel, så start med lettere motstand og prøv deg litt frem. Over tid bør du sørge for at du trener alle tre delene av skuldermuskelen.

Dersom man har plager i nakke- og skulderregion bør man ha veiledning i passende trening. Og føler du at du spenner nakke og skuldre for å få til øvelsen, bør du trappe ned på motstanden, evt kjøre helt uten vekter til bevegelsen føles helt fin.

Den første skulderøvelsen jeg presenterer kan være utfordrende og i verste fall uheldig – gjerne i tilfeller hvor man har problemer i skuldrene fra før. For svake skuldre kan denne bevegelsen som skjer over skulderhøyde gjøre vondt verre. Gir den ubehag eller smerter, gjør heller mer skånsomme øvelser for skuldre. For eksempel den jeg legger ut i morgen. Følg med!

Skulderpress med hanteler trener hovedsakelig fremre del av skulder og bør suppleres med øvelser som aktiverer midtre og bakre del av skulder.

Om sommeren og på ferie kan det mange ganger passe å trene ofte og kort heller enn lenge og etter et helt program. Og det kan være realistisk å tenke vedlikehold fremfor å skulle ta formen til nye høyder.

Stående skulderpress med hanteler kan gjøres hvor som helst!

Les mer om fordelene ved å trene med frie vekter her. 

Her forklarer jeg hvordan du gjør det:

  • Stå stødig, gjerne med en fot litt fremfor den andre.
  • Ta en hantel i hver hånd og hold dem opp – mellom skulderhøyde og ørehøyde, cirka 10 cm utenfor skuldrene.
  • Sjekk at overarmene er horisontale og underarmene er vertikale.
  • Press hantelene opp til mot taket til albuleddene er rette uten å være overstrukket.
  • Senk rolig ned tilbake til utgangsposisjon.

Vær obs på dette:

  1. Ha rette håndledd og hold overkroppen i ro gjennom hele bevegelsen.
  2. Pass på at du senker skuldrene i en naturlig posisjon nedover/bakover på vei ned.
  3. Spenn magens muskulatur for å stabilisere ryggen og unngå svai.

Dersom du har problemer med skuldrene, vær forsiktig med denne!!! Bruk eventuelt lette vekter eller velg en mer skånsom øvelse, som for eksempel «sidehev» – som jeg legger ut i morgen!

Styrkemetode4

Muskler du trener: Fremsiden av skulder (deltoideus fremre del).

I hele sommer drypper jeg nye styrkeøvelser ut på bloggen – som du kan lære deg og benytte til egentrening akkurat når det passer deg. Du kan selv sette sammen to eller flere øvelser, og varier gjerne hvilke muskelgrupper du trener, slik at du får trent styrke for hele kroppen over tid gjennom sommeren. Du finner alle øvelsene kategorisert her på bloggen under: Meny > Kategorier > Styrketrening

God trening!

Hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *