Populært fredagsgodt

Flaggmedsplitt

Fredagskos i rødt, hvitt og blått. Inspo fra nyhetene til både sunt og godt. Til og med barna synes det var rått.

Jeg synes det er veldig gøy å lage noe visuelt fint eller gøy ut av kaker når det er bursdag. Da barna ble ett år laget jeg en ugle til Magnus og en sol til Didrik. Da Magnus ble tre år fikk han en fisk. I år blir det krabbe – inspirert av de maritime omgivelsene her på Tjøme.

Min utfordring til meg selv denne sommeren går ut på å være en konsekvent sunnere vertinne – og mamma. Hver gang jeg setter frem eller serverer noe godt skal jeg sørge for at det tilbys minst ett sunt alternativ til det søte, salte eller fete. 

I dag da jeg skulle handle inn til fredagsgodt, fikk jeg plutselig lyst til å lage noe ut i fra nyhetsbildet, det vil si det som skjer i Storbritannia. Fargene styrte valgene av søte og sunnere alternativer.

Flaggingredienser

Noen røde non stop og en god del minimarchmallows sammen med masse bær og digge rugsprøchips.

Jeg koste meg skikkelig da jeg lagde dette, og gledet meg veldig til å servere det til gutta mine.

Først et rødt kors av jordbær og bringebær

Flaggrodt

Så alt det hvite – av marshmallows

Flaggmedhvitt

Deretter non stop og blåbær – det britiske flagget…

Flaggutensplitt

Og til slutt en splitt av rugsprøchips

Flaggmedsplitt

Jeg synes sunnere snacks virker mer spennende og fristende når de serveres med en vri, og barna så ut til å elske alle ingrediensene i flagget. De fikk smake og forsjyne seg til barnetv. Ut i fra hvordan de spist av flagget, kan vi slå fast at de fikk i seg både de sunne og de mindre sunne alternativene.

flaggspist

Vertinne- og mammautfordringen jeg har gitt meg selv i sommer, er et ledd i prosjektet om å komme i bedre form og tilbake til normalvekten. Og siden jeg ikke ønsker at fokuset på mat skal bli noe hysterisk for verken meg selv eller de rundt meg, ønsker jeg bevisst ikke noen totale forbud men å finne en balanse i det hele.

Det frister til gjentagelse både å lage og spise noe fint og symbolsk, du skal ikke se bort i fra at jeg tar kakehobbyen min litt videre og over på «sunnere snacksfronten» flere ganger i sommer.

Ha en fin kveld og kos dere 🙂

Hilsen Trine

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *