Bli med på min jogge-sightseeing

Roma3

Å kombinere løpetur med kjæresten og sightseeing i Roma var en overraskende fin opplevelse. Vi løp om morgenen og det var behagelig, for det var ikke så mye folk ute ennå og få turister i gatene. Jeg tror kanskje jeg ville følt meg litt til bry om jeg hele tiden drev å sneiet folk som tuslet rundt og nøt byen – med tempoet og svetten min.

Roma11

Siden sightseeing-løpeturen var på min aller første dag i Roma, var det spennende. Jeg visste aldri hva som ventet meg rundt neste hjørne, og siden vi jogget og kom relativt raskt videre, var det jo perle på perle. Og varierte utfordringer for kroppen. Naturlig intervall i Roma kan man kalle dette. Plutselig kom det en sykt lang trapp jeg skulle jogge ned (og opp på vei hjem).

Roma2

Først en lang trapp med vanlige trappetrinn, så en kortere trapp med høøøye trinn av betong. Det ble veldig varierte løpesteg. Og en kontrastfull tur. Fra en mørk, trist anonym trapp til…

Roma1topp

…den velkjente Spansketrappen plutselig!!! Den hadde vi jo tenkt til å besøke under oppholdet, men vi var ikke forberedt på å «løpe på den». Gøy! Og det var jo så mye flotte bygninger rundt trappen…

Roma1

..og overveldende arkitektur hvor enn vi beveget oss. Er det mulig med så mange mektige, flotte bygninger prydet av buer og hvelv??? Vel, på de største attraksjonene vi passerte på joggeturen, var det vanskelig å unngå å løpe tett på folk, men jeg var helt komfortabel.

Roma6

Når jeg kommer til et nytt sted, liker jeg å starte med å få oversikt, og det fikk vi så definitivt ved å løpe over en mil rundt. Vi hadde et konkret mål for turen og det var en park. Veien til og fra den ble litt tilfeldig.

Roma8

Parken vi først og fremst ville løpe rundt i heter Villa Borghese. Men det tok litt for lang tid å komme til den, og siden vi skulle hjem til frokost, hadde vi ikke timer å bruke på denne turen..

Park1

Men vi fant den…

Park4

..og fikk løpt gjennom en del av den. Den var rolig, grønn og skjønn.

PArk2

Jeg hoppet og lekte meg litt før vi satte sightseeing-nesa hjem til hotellet igjen. Sulten kom ganske brått og intenst etter hoppe- og bildeseansen her.

Park3

Helt til vi kom hit til denne vakre plassen midt i parken. Da glemte jeg romlende mage og antall kilometer som gjenstod et øyeblikk. Solen kastet et vakkert lys på dammen og vi fikk se den flotte, lille severdigheten dobbelt i det stille vannet. 

Park5

Vi fikk virkelig sett mye av Roma mens svetten rant og kaloriene brant. På vei hjem dumpet vi plutselig over – intet mindre enn Pantheon.

Roma12

Alle guders tempel. Jeg kunne jo ikke bare fare videre uten å tøye ut de stive leggene ved en av de mest betydningsfulle monumenter fra den romerske keisertidsarkitektur. Men så løp vi videre, for hit skulle vi selvsagt tilbake og inn for å se mer.

Roma4

Selv om jeg i utgangspunktet synes over en mils løping på hardt underlag er en langtekkelig affære, opplevdes det som at tiden gikk fort og at jeg fikk sett mye av Roma på relativt kort tid.

Roma7

Men denne brosteinen i sluttspurten var ikke kroppen egentlig veldig begeistret for. På slutten jogget jeg (kunne gått) vel egentlig mest fordi jeg ville fort hjem og spise frokost.

Roma13

For jeg var veldig sliten det siste kvarteret. Jeg er ikke vant til å løpe på denne måten tross alt. Ikke vet du hvor du skal, hvor langt det er igjen eller hva du skal konsumere av inntrykk. Men jeg var veldig motivert for å fullføre hele turen i joggetempo.

Roma5

Selv en kjempestygg vindusutstilling ble interessant på slutten for å få tiden til å gå. Puh! Varmen begynte å komme på slutten også.

Roma9

Etter en inntrykksfull treningsøkt – for å si det mildt – fant vi tilbake til hotellet vårt som lå litt sør i sentrum, like ved Tevere-elven.

Roma10

Jeg skal love deg det var godt og tilfredsstillende å komme «i mål» og få deilig frokost og masse drikke servert. Etter et rolig måltid hoppet vi i dusjen, kledde oss og tok på gode sko og gjorde oss klar for å oppleve Roma i rolig modus.

Det har vært like varmt på Østlandet i Norge som i Roma i det siste, helt herlig! Jeg valgte å trene kondisjon inne på Sats Elixia i morres etterfulgt av et deilig bad på Kalvøya. Nå skal jeg ta kvelden og gleder meg til å legge bena litt høyt ute på terrassen.

Ønsker alle en fin lørdagskveld!

Hilsen Trine

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *