Er det lite kalorier i kokosboller?

kokosbolletoppogfb

Jeg sier selvsagt ikke «nei takk» til kokosboller, men da jeg var liten solgte jeg disse herlighetene i multipakker og forspiste meg. Så det er mulig at det bare er meg som synes at noe mer enn en kokosbolle av gangen blir kvalmende. Men de er vel ganske mektige for de fleste av oss?

Da jeg sjekket hvor mye jeg kunne unne meg av kokosboller med god samvittighet i Vektklubb.no søkte jeg opp en kokosbolle (uten produktmerke) som jeg antar representerer en vanlig kokosbolle som du finner i matbutikken. Ta høyde for at store, hjemmelagde kokosboller kan ha høyere kaloriinnhold enn de jeg skriver om i denne fredagsserien.

Serien «Snop i passe doser» er på bloggen hver fredag. Jeg viser bilder av hvor mye snop (samme begrenset kalorimengde hver gang) jeg kan unne meg i helgen uten at det går utover målet om å finne tilbake til normalvekten. Du kan lese mer om serien «Snop i passe doser» nederst i innlegget!

Hele to og en halv kokosbolle viste beregningene. Det blir faktisk en til lørdag og en halv til søndag i tillegg til en kokosbolle på fredagskvelden. Det er jo ganske mye kos, sammenlignet med tidligere snop jeg har sjekket ut.

Kokosboller er helt klart blant de bedre alternativene for en som vil begrense seg. Fordi de er mektige dekker de raskt søtbehovet. De inneholder også mye luft og har lavt sukker- og kaloriinnhold per gram. Sjokoladen er som regel mørk og utgjør kun et tynt lag.

kokosbolleveiing

Les tidligere «Snop i passe doser» her:

«Snop i passe doser»: Saltstenger

«Snop i passe doser»: Chilinøtter

«Snop i passe doser»: Potetgull

«Snop i passe doser»: Mørk sjokolade

«Snop i passe doser»: Bløtkake

«Snop i passe doser»: Non stop

«Snop i passe doser»: Vaniljeis

Kokosbollene jeg kan unne meg i helgen måtte krangle om plassen i skålen min. Jeg ville jo ikke knuse dem, så de fikk heller ligge der og smile.

Det skumle er at disse luftige, lette bollene kledd i crunchy sjokolade kommer i esker på minst fire, og gjerne flere og. Et tips da er å fryse ned det du eller andre i familien ikke skal ha, så du slipper å gå på en kokssmell langt ut i neste uke. Kan siden tas opp rett før servering!

Her kan du se bilder av de åtte snopdosene jeg har beregnet – side om side; Non stop, bløtkake, chilinøtter, saltstenger, salt potetgull, mørk sjokolade, kokosboller og vaniljeis. Hva blir det neste?

8snop

Vel, jeg har vært og er inne i en søt tid for å si det mildt. Med bursdager, rester i hus, Roma-tur og sommerfest. Det blir ekstra mye kos. Da er det ekstra viktig at jeg holder fokus på å vise måtehold med helgeutskeielsene.

Ønsker alle en god fredag!

Hilsen fra Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

DETTE ER BLOGGSERIEN «SNOP I PASSE DOSER»:

I mitt prosjekt om å komme tilbake i form og bli kvitt mammakiloene, er ett av flere trenings- og kostholdstiltak  at jeg skal begrense godterispising til en passe dose i helgen. For å vite hvor mye dette faktisk er, beregner jeg hver fredag i Vektklubb.no en mengde med det godiset jeg har lyst på – det skal tilsvare kaloriinnholdet i et mellommåltid. Jeg viser bilde av mengden her på bloggen. Jeg er ikke pinlig nøyaktig i beregningene og straffer ikke meg selv med dårlig samvittighet dersom jeg spiser litt mer. Jeg har tatt et valg på å begrense meg, IKKE nekte meg. Mitt motto er å leve på en måte i dag og i morgen, som jeg kan fortsette med uke etter uke, måned etter måned, år etter år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *