Inspirasjon til å løpe på storbyferie

Romasak1Topp

Løping på storbyferier er genialt synes jeg. Og mannen min er enig heldigvis. Jeg hadde ikke hatt lyst eller vurdert å bruke den dyrebare tiden til å  jogge rundt alene.

Litt av det som gjør løping i storby til en opplevelse det er verdt å få med seg, er at man jogger uten stress med å komme tilbake til hotellet og opplever byen på en annerledes måte – sammen.

Jeg liker storby-løping av flere grunner.

Helårstreneren i meg liker generelt å opprettholde treningsvanene på ferie. Å sightse rundt i en ukjent by med joggesko gir både kondisjonseffekt, frihetsfølelse og mange flotte inntrykk på kort tid. En joggetur eller to i løpet av oppholdet motarbeider dessuten «en skikkelig usunn langhelg» og det føles godt å komme hjem også.

I fjor da vi var i Roma så jogget vi både rundt for å se byen, men en dag fant vi også et sted som egnet seg for en kort, hard og effektiv intervalløkt. Den kan du lese om HER!

Bo med nærhet til en park

Alle byer har som regel en park hvor det er fint å løpe. Vi har tidligere hatt supre økter både i Paris, Amsterdam og Berlin – i parker fulle av vakre severdigheter. I Roma hvor vi var sist bodde vi sånn til at vi nærmest bare rakk å løpe til og gjennom litt av den parken som var nærmest før vi måtte snu.

Romasak1nederst

Det optimale er å kunne ta hele løpeturen i en park synes jeg. Derfor sjekker vi alltid mulighetene og prøver som regel å finne et hotell som ligger i nærheten av en fin park, gjerne med litt størrelse på. Når veien til parken ikke er for lang, så blir det minst mulig asfaltløping, mest mulig parkopplevelse og tiden vi setter av til trening kortest mulig.

Med nærhet til fine løpeturer er dessuten terskelen for å få trent lavere opplever jeg.

Så om du ønsker å få trent på storbyferie er et godt tips å ha joggeturer i bakhodet allerede når du bestiller hotell for ferien.

Løpe-sightseeing

Å kombinere jogging med å se seg rundt i byen er også genialt. På relativt kort tid får du sett mye av byen, både på nært hold og fra utsiktsposter. Det kom stadig overraskelser på oss da vi jogget rundt den første morgenen i Roma. Fantastisk!

Romasak1midt

Et godt tips er å løpe sightseeing om morgenen for da er det ofte mindre folk og turister i gatene, samt behagelig temperatur. Selv om man fint kan stoppe opp og se og ta bilder underveis, blir det selvsagt ikke den inngående sightseeing hvor man fordyper seg i detaljer. Men en god oversikt over en ny by er også veldig opplevelsesrikt synes jeg.

Les også: Bli med på min jogge-sightseeing i Roma

Romasak1midten

Hvis du er ivrig og legger inn både en park-økt og en sightseeing-økt, vil jeg foreslå å starte oppholde med den siste. Å få en raskt oversikt over byen er tilfredsstillende og det gjør det kanskje lettere å velge hva man skal bruke resten av tiden til og hva man vil prioritere å fordype seg i.

Effektiv intervalløkt før middag

For spesielt interesserte så kan man også fint legge inn en skikkelig bra kondisøkt i løpet av storby-oppholdet, som får pulsen godt opp og som tar kort tid. Vi ønsket det begge to og fant en gammel idrettsstadion, som det var stas å løpe på.

Les om min intervalløkt på storbyferie i Roma HER 

Morgenløping er best

Jeg trives definitivt best med å legge løpeturen på starten av dagen. Spesielt i varmen. For det første er det super deilig å begynne dagen med å ta seg ut, noe jeg sjelden gjør i hverdagen med barn og jobb. For det andre smaker frokosten så utrolig godt etterpå. For det tredje har jeg den gode følelsen i kroppen resten av dagen og kan bare nyte alt – til og med et glass vin eller to.

Å skifte fra treningsmodus til sightseeingmodus er toppen – og mye bedre enn å gjøre omvendt!

♥♥♥

Til tross for at jeg ikke er en veldig dreven jogger, synes jeg det gikk helt fint å løpe blant folk, på variert underlag og rundt omkring i Roma. Og det ikke å vite hva som ventet rundt neste hjørnet var morsomt!

Fikk du lyst til å pakke med deg joggeskoene på neste storbyferie? Eller har du egne erfaringer du vil dele?

Ha en fin kveld, hilsen Trine 🙂

Følg gjerne Trines Treningsglede både her, på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *