Setter inn støtet før slaraffenlivet

Trinesognsvann

Hei juni! Den første sommermåneden. Tiden går helt utrolig fort. Det er bare å nyte hver dag. Og benytte hver dag. Ikke minst.

I sommerferien opprettholdes aktivitetsnivået ganske greit med to små barn og en familie som er glad i fritidsaktiviteter og å være på tur. Trening blir det også. Men jeg skal være glad hvis jeg klarer å opprettholde formen gjennom juli. For ferietreningen matcher ikke den målrettete, effektive og strukturerte treningen jeg har i hverdagen uansett. Og ferieliv er slaraffenliv.

I ferietiden blir det også mye god mat og drikke. Og is. Vi skal kose oss og nyte det som hører hjemme i varmen, på lange sommerkvelder med venner, i bursdagene som kommer, når vi får besøk, når vi skal på besøk osv osv. Vi kjenner lusa på gangen. Det er litt som i jula, og i påsken. Bare at sommerferien varer mye lengre.

Å møte ferien i uventet god form sammenlignet med nå, hadde vært fett! Grunnlaget er der, etter snart to gode treningsmåneder nesten uten sykdom. Mulighetene er der også, det er en måned til juli i dag! 30 mulige dager til å ta gode valg.

For en gangs skyld har jeg ingen vondter. Motivasjonen er på topp. Fremgang frister. Jeg snakker ikke om å gjøre brutale forandringer. Men det er potensiale for å gjøre det lille ekstra.

Så hvorfor ikke gire litt opp i juni?

Sette inn støtet for å møte slaraffenlivet så «forberedt» som mulig. Ta i litt hardere på styrketrening. Sette steppen på et høyere hakk. Av og til gå til og fra butikken. Levere og hente barna med sykkel og vogn.

barnasykkel

I mange år har det falt meg litt naturlig trene litt ekstra før ferier. Det handler om å pushe seg selv en smule ekstra i en periode før det kommer en annen periode hvor det handler om å roe hele livet ned. (For meg som trener mye fra før, fordrer det å legge inn hviledager når behovet kommer, så fremgangen slipper til.)

En eller flere små justeringer vil gjøre en forskjell! 

Det vil jo føles utrolig digg når ferien starter?!!! Også når den er over og august banker på døren. For min del er det på det tidspunktet kun en måned igjen til min måldato. Hvis jeg gjør en ekstrainnsats nå ligger jeg bedre an til å nå målet mitt, som tross alt er noe jeg tar seriøst og som betyr mye for meg.

På hete sommerdager som nå er det lett å få litt tåkesyn, miste fokus og glemme at man er midt i et viktig prosjekt. Men puh, jeg kom på det fordi en ny herlig måned starter i dag. Så da bruker jeg den som motivasjon.

Du som planlegger å bli med på begge livesendingene mine fremover, girer kanskje opp du og? Hva er ellers deres plan for junimåned? Noen tanker?

Del de gjerne med meg – jeg elsker å høre om andres triks, ideer, planer og ambisjoner.

Ønsker alle en fortreffelig sommerkveld! Jeg skal feire mamma som blir 70 år – det blir hagefest, gleder meg!

Særdeles varm hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut informasjon og påminnelser om livetreningen «Trines Treningstime» og nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *