5 tips til en litt sunnere storbyferie

storby2

Ferie og reiser handler ikke om hverdag og fornuft. På storbyferie ønsker jeg å oppleve noe nytt, ta innover meg kulturen, inkludert maten og drikken, og nyte alt det som byen har å by på.

Sist gang jeg var på storbyferie var vi i Roma, og da skulle vi selvsagt nyte typisk italiensk mat og drikke, alt fra pizza, pasta og ost – til vin, kaffe og is. Men det kan bli altfor mye av det gode. Så jeg har samlet noen tips som kan følges for at oppholdet blir «på den gyldne middelvei» og som kan bidra til at du ikke dra hjem og føler at det ble en skikkelig usunn langhelg.

Her er tipsene til en litt sunnere storbyferie!

Velg hvitvin og stopp i tide

storby4

Alkohol er et næringsstoff som gir kalorier på samme måte som fett, protein og karbohydrater. Sprit har den høyeste kaloritettheten. Det er ikke så stor forskjell på rød eller hvit vin, men tørr hvitvin gir minst kalorier. Jo søtere vinen er, jo mer mer kalorier. Så kan det være lurt å stoppe alkoholinntaket før du lesser innpå med saltsnacks.

Gjør sightseeingen til fots

storby7

Å kombinere det å mosjonere og oppleve en by er tidseffektivt og en opplevelse i seg selv. Vi har gått fra hotellet til Colosseum og Forum Romanum og tilbake i dag, og Frodes pulsklokke fortalte oss at det utgjorde til sammen 12 kilometer. Det var en flott måte å ta inn byen på og vi har brukt kroppen godt og forbrent masse kalorier. Etter både løpetur (på morgenen) og gående sightseeing, ble jeg skikkelig sliten.

Ikke start utskeielsene for tidlig

Storby1

Alt Roma eller storbyen du skal til har å by på, er det verdt å smake på og oppleve når du først er der. Det betyr ikke at utskeielsene trenger å begynne så snart du har passert sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Ja du er på tur og skal kose deg, men du trenger ikke tillate deg svære fete baguetter, to caffe latter, brus, croissanter og vaffler, bare fordi flyplassen bugner over av det. Med litt innsats fant jeg en sunn salat.

Drikk masse vann

storby3

Vann gir deg en sunn følelse og drikker du nok kan det gjøre deg mindre fysen. Fokuser gjerne litt ekstra på å få i deg jevnt med drikke, spesielt i varmen. Vi fant en matbutikk så fort vi la ut på dagens ferd i dag og kjøpte med vannflasker til å ha i vesken. Straks vi var tomme, kjøpte vi mer så vi alltid hadde noe.

Legg inn en joggetur eller powerwalk

storby6

Hvis du ønsker å trene i løpet av turen, er jogging og raske turer kanskje det enkleste. Vi er glad i få trent på ferie og som småbarnsforeldre på tur uten barn setter vi enormt pris på å kunne ta en joggetur sammen. Så vi tar gjerne med joggesko og treningstøy i kofferten. Det beste er å jogge i byens parker synes jeg, hvis det ligger noen i nærheten av hotellet. I mange byer finnes det også guidet joggesightseeing, for den som vil ha hjelp til å finne frem.

Det er sikkert mange av dere som skal reise til en storby i løpet av sommeren eller høsten. Håper du kan ta frem disse tipsene og bli inspirert til å dreie turen i en anelse sunnere retning, og komme hjem med en ekstra god følelse.

Sommerklem Trine 🙂

Følg gjerne Trines Treningsglede både her, på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Sjekk ut mine treningsgrupper HER

2 kommentarer

  1. Inger Johanne

    Omtrent som å si det selv sist vi var i Roma var jeg sårbeint en uke etter. Vi både jogget langs elva og i parken pluss litt rundt om. I tillegg til alt vi gikk. Og til min kjære store fortvilelse insisterer jeg på at vi går trappa på hotellet. Nyt Roma og alt den byr på.

    1. Trines Treningsglede

      He he, ja det høres veldig likt ut! Opplever mye da! Og får mye bevegelse

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *