Familievennlig sykkeltur 14 km til turistforeningshytte i Krokskogen

Prest5

Her får du et turtips av meg, som både store og små kommer til å digge. Sist høst syklet familien og jeg 14 kilometer innover i Oslomarka til en eventyrlig plass hvor vi sov over. Den turen kan virkelig anbefales, både med og uten overnatting. Vi startet på By i Lommedalen og syklet til Presthytta.

Prest11

Vi fikk en felles opplevelse som jeg tror blir et evig minne, spesielt for barna. Vi voksne nøt at nettverket var svakt der oppe og satte pris på mer nærhet til hverandre og friluftslivet. Her sjekket gutta mobiltelefonene sine før dekningen forsvant.

Prest16

Vi voksne hadde ganske tung last og fikk dagens mosjon både lørdag på vei til og søndag på hjemturen. Niesen min på åtte år fikk skikkelig tur på sykkel. Hun ledet ivrig an gruppen stadig vekk.

Prest1

Og Magnusen min på snart fire år hoppet inn og ut av sykkelvognen og fikk tråkke selv når han ønsket det. Han storkoste seg, hadde et par skikkelige tryn, men ga ikke opp for det. Hytta i skogen lokket!

Prest7

Lillebror på snart to år måtte sitte stille helt til rastepausen. Han gikk også et stykke på sine egne små ben den siste biten hvor vi måtte trille og traske opp stier og traktorvei. Ny opplevelse for han.

Prest8

Vi tok transportetappen som en tur og rastet og koste oss underveis. Etter 14 kilometers sykling fra By i Lommedalen..

Prest6

og litt trasking og bæring på slutten…

Prest12

…kom vi til en idyllisk avskjermet plass på en liten topp i Krokskogen.

Prest13

På den flotte beliggenheten ligger en ubetjent turistforeningshytte som heter Presthytta.

Prest14

Inne i den koselige hytten var det seks sengeplasser, og vi hadde reservert alle sammen. Det ble tett men ikke for trangt. Om man har mulighet til å overnatte gir det en ekstra opplevelse. Det var vi alle enige om.

Prest17

Sommerhalvåret er jo en ypperlig tid for å nyte natur, tur og frisk luft. Barna gikk stadig på oppdagelsesferd rundt hytta og synes det var gøy å pusse tenner og fylle vannflaskene i bekken.

Om du har lyst til å få kvalitetstid med familie eller venner, gjøre noe nytt og samtidig få brukt kroppen, så hvorfor ikke planlegge en tur til Presthytta eller noen av de andre fine hyttene til DNT? Det finnes mange muligheter.

På UT.no kan du finne mer informasjon om turer og hytter i hele landet!

God tur!

Trine

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *