Sommerens «hit» for en som slanker seg?

Saltstengertopp

Sprøstekte hvetestenger med saltkorn er ikke et dumt valg av snacks for den som passer vekten.

Saltstengerveie

Jeg visste at det var mindre kalorier i saltstenger enn i mye annet snop. Men da jeg gikk i Vektklubb.no, som jeg gjør hver fredag, og fant ut hvor mange gram som utgjorde en passe dose og fikk se hvor mye jeg kunne nyte med god samvittighet, fikk jeg meg en positiv overraskelse.

Serien «Snop i passe doser» er på bloggen hver fredag. Jeg viser bilder av hvor mye snop (samme kalorimengde hver gang) jeg kan unne meg i helgen uten at det går utover målet om å finne tilbake til normalvekten. Du kan lese mer om serien «Snop i passe doser» nederst i innlegget!

For saltstenger er jo egentlig veldig godt, både til vin og (lett)brus. Og kosen varer faktisk en stund om du nyter stang for stang. Dette tror jeg blir sommerens hit i tillegg til frukt, bær og grønnsaksdipp, for min del.

Sammenlignet med snopet jeg har beregnet tidligere i bloggserien «Snop i passe doser» og som jeg har kost meg med de siste helgene, tøt det over av saltstenger. Litt digg følelse!

saltstengerjust

Les tidligere «Snop i passe doser» her:

«Snop i passe doser»: Chilinøtter

«Snop i passe doser»: Potetgull

«Snop i passe doser»: Mørk sjokolade

«Snop i passe doser»: Bløtkake

«Snop i passe doser»: Non stop

«Snop i passe doser»: Vaniljeis

Og her kan du se bilder av de fem snopdosene jeg har beregnet tidligere – side om side; Premium mørk sjokolade, salt potetgull, saltstenger, chilinøtter, bløtkake og Non stop.

6-sammen

Men – la deg ikke rive helt med på grunn av det lave kaloriinnholdet. Det er som regel en «uønsket» grunn til at ting smaker godt. Når det kommer til saltstenger er det kanskje det høye saltinnholdet. Om du har høyt saltinntak fra før, bør du passe mengdene – uansett om du skal ned i vekt eller ei.

Vel, snart er det helg. Og den blir etterlengtet sosial. Når barna har lagt seg, blir det jentekveld. Og i morgen blir det eeendelig en skikkelig 40-årsfest, og det til en supermann. Gleder meg veldig. Så jeg tenker jeg sparer saltstengene til søndag, tipper de blir kjærkomne dagen derpå.

Ønsker deg en veldig god helg!

Mine treningsplaner er dance step lørdag morgen og hviledag søndag. Til uka kjører jeg ny livesending!

Håper jeg «ser» mange av dere mandag kl 20.30! Da er det 30 minutter med styrketrening. Hiv deg på – vi kjører fire-fem enkle øvelser uten utstyr. Følg med på facebooksiden min Trines Treningsglede!

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

DETTE ER BLOGGSERIEN «SNOP I PASSE DOSER»:

I mitt prosjekt om å komme tilbake i form og bli kvitt mammakiloene, er ett av flere trenings- og kostholdstiltak  at jeg skal begrense godterispising til en passe dose i helgen. For å vite hvor mye dette faktisk er, beregner jeg hver fredag i Vektklubb.no en mengde med det godiset jeg har lyst på – det skal tilsvare kaloriinnholdet i et mellommåltid. Jeg viser bilde av mengden her på bloggen. Jeg er ikke pinlig nøyaktig i beregningene og straffer ikke meg selv med dårlig samvittighet dersom jeg spiser litt mer. Jeg har tatt et valg på å begrense meg, IKKE nekte meg. Mitt motto er å leve på en måte i dag og i morgen, som jeg kan fortsette med uke etter uke, måned etter måned, år etter år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *