Derfor elsker jeg dance step

codlingweb-4066

Hvis jeg kan få en rosa pille på resept som gir meg treningseffekt og god fysisk form uten å måtte trene, så takker jeg pent nei. Jeg er veldig glad i selve treningen og bytter det ikke bort for noe. Jeg er heldig!

elskerdancestep

Spesielt elsker jeg dance step. Kroppen min gir også signaler om det ser du ♥

Jeg tenkte jeg kunne dele litt om hvilke elementer som er med på gjøre meg så glad i en treningsform. Kanskje noen finner inspirasjon til å finne sin drømmeaktivitet?

Hvorfor elsker jeg noe som er vanskelig, anstrengende og slitsomt?

Danselysten tilfredsstilles

Jeg er en person som liker å danse. Utfordrende bevegelser og koordinasjon til musikk gir meg glede under selve økta. Jeg liker at kroppen og hodet utfordres samtidig ved å lære nye trinn og kombinasjoner. På forhånd gleder jeg meg til å komme i dansemodus og synes det er forfriskende ikke å vite hva instruktøren kommer med. Jeg har noe å strekke meg etter og kan alltid bli bedre på «å gjøre bevegelsene fullt ut». Selv om det ikke synes på meg, blir jeg alltid i godt humør.

Kondisjonen bedres uten at jeg tenker over det 

Det er viktig for meg og for motivasjonen med god treningseffekt. Når jeg er i form til å henge med på hele den avanserte danseinspirerte timen på steppen, som har store bevegelser, høyintensive blokker og varierte trinn rundt, utfordres kondisjonen. Jeg får ofte høyere makspuls i dance step enn i annen trening. Gjennomsnittspulsen og dermed kaloriforbruket er forholdsvis høyt. Når timen gjerne er på 75 minutter og minimum en time, blir det bra trening. Det høye koordinasjonsnivået og musikken fanger meg og får meg til å glemme at jeg anstrenger meg.

Treningsuken krydres og blir variert

Jeg sverger til allsidig bevegelse og variasjon i treningen. Ved siden av pulsfokuserte aktiviteter med repetative bevegelser som jogging og sykling, og teknikk- og metodestyrte styrkeøkter, som jeg også er veldig glad i, står dance step for treningsukens fargerike og sosiale høydepunkt og bidrar til fin variasjon. Kroppen belastes på en annen måte. Mestringsfølelsen min er større. Det er hyggelig å møte treningskompiser og føle en tilhørighet. En treningsuke uten dance step oppleves rett og slett som grå.

codlingweb-4068

Når jeg får kombinert kondisjonseffekt med noe som gir meg glede og som bidrar til variasjon for kroppen og i treningsopplegget, blir jeg veldig takknemlig. Jeg vil ikke bare komme i god form, men gjerne ha aktiviteten i livet mitt!

Jeg nyter også godt av den avkoblingen det gir. Når en aktivitet tar fokuset og krever at du konsentrerer deg, er det nærmest umulig å tenke på hverdagslige ting. Bekymringer, stressende tanker, personlige utfordringer eller annet blokkes ut i 60-70 minutter. Perfekt!

Om du finner en aktivitet som du liker – som gir deg glede eller noe annet positivt – i tillegg til treningseffekt, så kan det gi økt trivsel med trening og masse motivasjon til regelmessig bevegelse.

Jeg vil gjerne høre om ditt forhold til trening. Har du en aktivitet du ikke ville byttet ut med en rosa pille? Del i kommentarfeltet.

Nå gleder jeg meg vilt til å lede styrketimen live i kveld.

Håper jeg «ser» mange av dere torsdag klokken 20! Da er det ny livesending med styrketrening. Hiv deg på – vi kjører fire-fem enkle øvelser uten utstyr. Følg med på facebooksiden min Trines Treningsglede!

Til de jeg ikke møter på Facebook live, ha en fin kveld!

Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

2 kommentarer

  1. Inger Johanne

    Jeg hadde det på samme måte når det gjaldt Zumba ikke akkurat så smidig og elegant, men jeg virkelig koste meg. Ellers er det vel fjellet som gir meg en slik følelse.

    1. Trines Treningsglede

      Det kan jeg tenke meg. Zumba med dyktige instruktører er veldig gøy. Personlig synes jeg det er vanskelig å få pulsen høyt nok opp i slike timer, men det er nok fordi jeg ikke følger de fast. Og så fjellet ja, helt enig. Der flyr i hvert fall timene uten at du tenker over det.Håper du får deg en fjelltur snart da. Fortsatt god vår 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *