8 ukers LØPEPROGRAM for aktive mosjonister del 1

joggesko

Lyst til å gå fra jogger til løper? Da er «8 ukers løpeprogram for aktive mosjonister del 1 » treningsprogrammet for deg.

Passer for deg som er en rutinert jogger fra før, trener intervall og løper sammenhengende i 60 min allerede. Du ønsker å gjøre mer ut av løpingen og komme i enda bedre løpeform. 

Løpeprogrammet tar utgangspunkt i at du har løpt rundt tre ganger i uken de siste 2-4 ukene minst, og legger opp til en videre base med tre varierte økter i uken. Du kan forvente gradvis progresjon, bedre kondisjon og løpeform og mer løpeglede. Les mer om LØPEPROGRAM i dette innlegget og her.

For å komme i gang med LØPEPROGRAM del 1 – BLI MEDLEM i Trines Treningsglede LØPEPROGRAM her.

ONLINE KONDIS//GÅ- JOGGE -LØPEPROGRAM:  For kun 99 kr måneden får du tilgang til gå-, jogge- eller løpeprogram for ditt nivå til en hver tid, året rundt. I lukket Facebook-gruppe får du komplett 8 ukersprogram som du kan følge. Du er velkommen til å rapportere øktene du har gått, jogget eller løpt og diskutere treningen sammen med andre som følger samme program som deg. Når du har bedret formen og er klar for nye utfordringer, hjelper jeg deg å finne nytt program! Motiverende. VELKOMMEN!

Styrketrening er dessuten kjempeviktig å gjøre ved siden av pulstrening. Ikke medlem av Trines Treningsglede online styrketrening ennå?

MELD DEG INN HER NÅ: 

Gratis prøvetid 1 mnd, ingen bindingstid!

I online styrkegruppene mine er du med på hele styrkeøkter med meg som instruktør, i hovedsak LIVE. Du slipper å tenke på hvilke øvelser du skal velge og hvordan du skal sette sammen øvelser og program gjennom en lengre treningsperiode, det gjør jeg for deg. Tren hjemme etter instruksjoner fra meg på skjermen. Veldig motiverende! 

LopingBydoy

Mer om «8 ukers LØPEPROGRAM for aktive mosjonister del 1»

Gjennomfører du som regel tre dager i uken, får du bra effekt og rutiner, og du kan være kjempefornøyd. Løping er en av de mest belastende aktivitetene på kroppen, og spesielt om man er overvektig. Så derfor skal vi gå sakte og gradvis frem – også for at motivasjonen skal vare!

Les også: Løping er enkelt! 

Selv for en rutinert løper kan det å strukturere treningen og følge et program med varierte løpeøkter, gi ytterligere framgang og kanskje uventede løpekick? Fornyet motivasjon trenger vi alle, uansett hvilket nivå vi er på eller hvor gode vi er i en aktivitet.

Før du begynner, vil jeg minne om at det er viktig at du løper rolig nok de dagene jeg har satt opp rolig langkjøring. Og at intervallene helst skal løpes i jevn fart og at det er en god regel at det første intervallet går saktest og det siste gjerne er det raskeste. Det bør være en hviledag mellom øktene. Husk også at det er best å variere underlaget som man løper på.

Les mer om løpetips for aktive mosjonister her.

God trening!

Hilsen Trine 🙂

Min Facebook-side finner du HER 

Min Instagram finner du  HER 

Mine treningsgrupper/kurs med PÅMELDING finner du HER

Kontakt meg: trine@trinestreningsglede.no

4 kommentarer

 1. Hei! Kjempefint program! Er på uke 2 nå. Synes det er vanskelig å motivere seg til de rolige langturene, da jeg føler det blir for kjedelig og «lite vits». Selv om jeg vet det ikke er sant 🙂
  Et spørsmål: ved intervaller i motbakke, hvis jeg løper disse på mølla. Hvor mye % stigning anbefaler du?
  På forhånd takk!

  1. Trines Treningsglede

   Hei, så hyggelig å høre. De rolige langturene er viktige å ha med i treningen. De vil også bli stadig lengre, bidrar til formoppbygging og vil utvikle deg som løper. Oppsøk gjerne skogen og marka. For mange er lange, rolige løpeturer i marka de beste øktene. For meg er det favoritten, hvis det er i naturen vel og merke. Det har ofte litt med tilvenning å gjøre. Kanskje du kan lære deg å like de etter hvert? Mange liker også å løpe med musikk.

   Når det gjelder stigning på mølle for intervaller i motbakke kan du forsøke 8-10 %. Prøv deg gjerne litt frem. Begynn heller litt for lavt og øk på. Hvis du synes det er for bratt kan du forsøke litt lavere tall.
   Ønsker deg masse lykke til videre 🙂 Trine

 2. Løpedronning to be

  Hei. Ser det er lenge siden du la ut dette løpe programmet, men jeg følger det nå. Syns det er vanskelig å løpe i sone 1, blir fort sone 2. Bør jeg bare løpe/gå i sone 1 eller kan jeg løpe i sone 2?

  1. Trines Treningsglede

   Hei Løpedronning to be – så moro!!! Og gøy at du har funnet frem til programmet. Generelt råd; Hvis du ikke trener mer enn 3-4 ganger i uka, går det greit at de rolige øktene går i sone 2. Hvis det er mulig å løpe saktere kan du godt gjøre det og trene på det, men det kan være vanskelig for ferske løpere å holde seg i sone 1. Masse lykke til! Trine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *