Sunn sjokolade kan nytes non stop?

Non-stop-topp

Non stop er mørk sjokolade kamuflert i fargerik sukkerglasur. Mest brukt til baking og pynting, men er også nydelig som snacks synes jeg. Siden det er mørk sjokolade inni, som jo er sunnere enn lys,  er det vel bare å nyte med god samvittighet? Både ja og nei.

Non-stop-only

Ja, fordi mat og godis skal nytes med god samvittighet! Nei, fordi kaloriinntaket øker for hver sjokoladelinse uansett hvor sunn sjokoladetypen er for hjertet. Og for meg som skal begrense kaloriinntaket gjennom godteri, for å nå målet mitt om å gå ned i vekt, er det ikke bare å spise og kose seg non stop. Etter en bestemt mengde er det faktisk full stopp!

Reality bites.

I serien «Snop i passe doser» – som er på bloggen hver fredag – viser jeg bilder av det jeg har bestemt at er en passe mengde godis for meg i løpet av en helg. Jeg tar utgangspunkt i det kaloriantallet som tilsvarer et vanlig mellommåltid, og bruker Vektklubb.no for å beregne hvor mye jeg kan nyte av det aktuelle snopet.

Du kan lese mer om serien «Snop i passe doser» nederst i innlegget!

nonstopveiing

Etter at vi bakte og koste oss på Kristi Himmelfartsdag har det ligget en åpen Non stop pose og fristet i skuffen. Med en gang det ligger noe søtt i huset, øker suget. En uting å ha noe tilgjengelig! Uansett, nå er det endelig fredag (følte jo det var fredag i går og) og jeg skal nyte de restene med god samvittighet.

Så hvor mye kan jeg egentlig nyte av de små mørke sjokoladelinsene?

Så mye ble det! (se bildet)

Det dekker bunnen av skålen min i hvert fall! Og tar jeg en og en, kan jeg jo håpe det holder gjennom første runde av «Idol». Drøm videre, hehe.

Les tidligere «Snop i passe doser» her:

«Snop i passe doser»: Chilinøtter

«Snop i passe doser»: Potetgull

«Snop i passe doser»: Mørk sjokolade

«Snop i passe doser»: Bløtkake

At Non stop er laget av litt sunnere sjokolade, er selvsagt ingen ulempe, og jeg er opptatt av andre ting enn kalorier og vekt. Men når det gjelder dette grepet mitt og serien «Snop i passe doser», så gjelder følgende; kalorier er kalorier. Og jeg holder fokuset på den delen av det.

Her kan du se de fire snopdosene jeg har beregnet så langt side om side.

alle4ferdig

Ønsker alle en fin fredagskveld!

Hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

DETTE ER BLOGGSERIEN «SNOP I PASSE DOSER»:

I mitt prosjekt om å komme tilbake i form og bli kvitt mammakiloene, er ett av flere trenings- og kostholdstiltak  at jeg skal begrense godterispising til en passe dose i helgen. For å vite hvor mye dette faktisk er, beregner jeg hver fredag i Vektklubb.no en mengde med det godiset jeg har lyst på – det skal tilsvare et mellommåltid. Den beregnede mengden putter jeg i en skål i håp om at det skal hjelpe meg til å stoppe i tide. Jeg er ikke pinlig nøyaktig i beregningene og straffer ikke meg selv med dårlig samvittighet eller andre ting dersom jeg spiser litt mer. Jeg har tatt et valg på å begrense godteriinntak, og IKKE nekte meg det. Det bunner i mitt motto om at jeg skal leve på en måte i dag og i morgen, som jeg kan fortsette med uke etter uke, måned etter måned, år etter år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *