Nøtter – ja eller nei?

Cili55gram3

Selvfølgelig ja!

Nøtter er godt og sunt – spesielt hvis man varierer typen – og jeg har gitt meg selv utfordringen om ikke å kutte ut noe fra kosten, men begrense mengdene – selv nå som jeg skal ned i vekt.

Å være moderat er kanskje det jeg synes er vanskeligst og den sunneste måten å leve på, så jeg har åpenbart gitt meg selv en stor utfordring denne våren.

I serien «Snop i passe doser» – som du finner på bloggen fast hver fredag – viser jeg bilder av det jeg har bestemt at er en passe mengde godis for meg i løpet av en helg. Jeg tar utgangspunkt i det kaloriantallet som tilsvarer et vanlig mellommåltid, og bruker kalkulatoren i Vektklubb.no for å beregne hvor mye jeg kan nyte av det aktuelle snopet.

Til nå har det vært nyttig og bevisstgjørende å sette godterispisingen litt i system. På sikt ønsker jeg ikke fokusere på kalorier i mat i det hele tatt, men tyr til det i en periode for å hjelpe meg selv i mål.

Du kan lese mer om serien «Snop i passe doser» nederst i innlegget!

Veiing

I dag hadde jeg så lyst på noe med sterk smak, og chilinøtter er det lenge siden jeg har spist. Så da ble det nøtter på vekten denne gangen. Jeg gleder meg til å nyte alt i skålen med god samvittighet.

Alt og alt fru blom. Så mye ble det! (se bildet)

Det rant ikke akkurat over den lille skålen min, sånn som det faktisk gjorde med potetgullet, til sammenlikning. Men jeg visste jo fra før at nøtter generelt er veldig kaloritett. Og har alltid hørt at en håndfull er nok.

Les tidligere «Snop i passe doser» her:

«Snop i passe doser»: Potetgull

«Snop i passe doser»: Mørk sjokolade

«Snop i passe doser»: Bløtkake

Nå blir det altså min fjerde helg med dette grepet. Jeg synes egentlig det har gått fint på selve fredagskvelden, i sofaen, sammen med andre som ikke forholder seg til slikt og resten av helgen. Opplever at suget etter noe søtt heller kommer litt utover i uken etterpå. Og jeg har også sprukket litt et par ganger da. Er det da noe vits å være så streng i helgen hvis det ryker et par dager etterpå? Ja, det har det, for totalt sett så inntar jeg mye mindre sukker enn før ved å ha fokus på å begrense meg til litt kos i helgen. Det viktige etter en liten sprekk er å fortsette den gode tralten, kjapt!

Her kan du se de fire snopdosene jeg har beregnet så langt side om side.

4

Ønsker alle en fin fredagskveld!

Hilsen Trine 🙂

For å få varslinger når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, kan du trykke «likes» på min facebook-side Trines Treningsglede her.

DETTE ER BLOGGSERIEN «SNOP I PASSE DOSER»:

I mitt prosjekt om å komme tilbake i form og bli kvitt mammakiloene, er ett av flere trenings- og kostholdstiltak  at jeg skal begrense godterispising til en passe dose i helgen. For å vite hvor mye dette faktisk er, beregner jeg hver fredag i Vektklubb.no en mengde med det godiset jeg har lyst på – det skal tilsvare et mellommåltid. Den beregnede mengden putter jeg i en skål i håp om at det skal hjelpe meg til å stoppe i tide. Jeg er ikke pinlig nøyaktig i beregningene og straffer ikke meg selv med dårlig samvittighet eller andre ting dersom jeg spiser litt mer. Jeg har tatt et valg på å begrense godteriinntak, og IKKE nekte meg det. Det bunner i mitt motto om at jeg skal leve på en måte i dag og i morgen, som jeg kan fortsette med uke etter uke, måned etter måned, år etter år

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *